Η νύχτα που μας “πρόδωσε” ο.. αέρας!

Ήταν ένα βροχερό βράδυ πριν από, ακριβώς, 20 χρόνια.. 17 Μαρτίου του 1999 (πώς περνάνε τα άτιμα τα χρόνια).

Είχε προηγηθεί το ματς στην Ιταλία και στο ιστορικό Ντε Λε Άλπι. Οι Γιουβεντίνοι, προηγούνται με 2-0, ο Ελευθερόπουλος κάνει την απόκρουση του Champions League εκείνης της σεζόν, καθώς αποκρούει τρείς φορές τη μπάλα σε μία φάση και ο Ανδρέας Νινιάδης στο 90ο λεπτό έχει τα.. κάκαλα και σκοράρει από την άσπρη βούλα κάνοντας το 2-1. Η ρεβάνς αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά βρίσκεται στους “8” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θέλει ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό του θεσμού.
Το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών στην κυριολεξία “βράζει”.. Τι κι αν βρέχει, τι κι αν το ΟΑΚΑ δεν είχε τότε το στέγαστρο Καλατράβα, καρφίτσα δεν έπεφτε. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο όνειρο των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός μπαίνει πολύ δυνατά. Πιέζει απ την αρχή, δημιουργεί φάσεις και μόλις στο 12ο λεπτό το στάδιο παίρνει, στην κυριολεξία, φωτιά. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος κάνει μία σέντρα, από τις γνωστές υπέροχες του, και ο γερόλυκος Σίνισα Γκόγκιτς νικά στον αέρα την άμυνα των Ιταλών και τον τερματοφύλακα Ραμπούλα και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Είναι απίστευτο! Το όνειρο είναι κοντά! 80.000 Ολυμπιακοί πανηγυρίζουν μέσα στο γήπεδο και εκατομμύρια ανά τον κόσμο..
Το ημίχρονο τελειώνει, και ο Ολυμπιακός θέλει 45 λεπτά ακόμα για να πάει στα ημιτελικά του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν και στο δεύτερο ημίχρονο δυνατά και λίγα λεπτά αργότερα γίνετε η φάση, που κατά τη γνώμη μου, κρίνει κατά πολύ την αναμέτρηση. Ο Γιώργος Αμανατίδης πιάνει μια απίστευτη κεφαλιά και ο Ραμπούλα κάνει την απόκρουση του αγώνα στο δεξί του παραθυράκι. Εκεί πίστεψα ότι η “μεγάλη κυρία” είχε άστρο.. Πώς να μην είχε άλλωστε; Αν κάτσει κανείς να δεί το ρόστερ της τότε “κυρίας” θα του πέσουν, απλά, τα σαγόνια.. Τι να πεί κανείς; Για ποιον να πρωτοπεί; Για τον κορυφαίο παίκτη εκείνη τη σεζόν στον κόσμο, τον Ζινεντίν Ζιντάν; Για τον άνθρωπο που σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο το προηγούμενο καλοκαίρι, τον Ντεσαμπ;
Για τον απίστευτο Ολλανδό τον Ένταγκαρντ Ντάβιτς; Ή μήπως για τον έναν εκ των κορυφαίων Ιταλών στράικερ όλων των εποχών τον Φίλιππο Ινζάγκι; Και όμως η μπάλα δείχνει το πόσο.. πόρνη είναι για μια ακόμη φορά! Μόλις πέντε λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι ο Μπιριντέλι βγάζει σέντρα, η μπάλα κάνει τα.. κόλπα της στον αέρα και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που έως εκείνο το χρονικό σημείο ήταν απλά άψογος, δεν μπορεί να την υπολογίσει καλά και ο αρχηγός του Ιταλικού συλλόγου, Αντόνιο Κόντε, τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας μας. Ποιός; Ο Κόντε… Σε μια ομάδα τόσων αστέρων να χάνεις την πρόκριση απ’ τον Κόντε, ο οποίος για την ιστορία είχε σκοράρει και πριν από δεκατέσσερα βράδια στο 2-1 (το αλλό γκόλ ο Ινζάγκι)!
Ο κόσμος συνέχισε να εμψυχώνει τους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως η ψυχολογία και τα χρονικά περιθώρια δεν ήταν υπέρ μας και έτσι μοιραία ήρθε το τέλος του αγώνα. Η Γιουβέντους παίρνει την πρόκριση στους “4” και στην συνέχεια συναντά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Υ.Γ.1 Εκείνη τη βραδιά ο Ολυμπιακός άγγιξε το όνειρο πιο πολύ από ποτέ..
Υ.Γ.2 Εκείνο το βράδυ έγινα πιο Ολυμπιακός από ποτέ!
Exit mobile version