Στο Λιμάνι μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι για την υπομονή που έδειξαν, για το γεγονός ότι δεν βιάστηκαν και περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες για να κλείσει το ρόστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με έναν παίκτη που πολλοί πίστευαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τις ΗΠΑ για να παίξει στην Ευρώπη. Οι συγκυρίες όμως βοήθησαν τους Πειραιώτες και ο Thompson έρχεται στην Ελλάδα όχι για να πάρει ρόλο συμπληρωματικού, αλλά για να αφήσει εποχή.
Ο γεννημένος στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια Thompson, έπαιξε σε ένα απο τα κορυφαία προγράμματα του NCAA, το θρυλικό Πανεπιστήμιο Georgetown από το 2009 μέχρι το 2012 και τελείωσε τη θητεία του όντας ο ρέκορντμαν στα σουτ τριών πόντων με ποσοστό ευστοχίας που έφτασε το 44%. Από τα 6μ.32 πήγε στα 7μ.25 του ΝΒΑ, αλλά ούτε εκεί είχε πρόβλημα. Για να παίξει βέβαια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη έπρεπε να περάσει από τους Tulsa 66ers της D-League, πριν οι Sixers τον φωνάξουν το καλοκαίρι του 2013. Ο Hollis ήταν ένας από τους πρώτους παίκτες που επέλεξε το τότε αφεντικό της ομάδας της Philly, Sam Hinkie, όταν ξεκινούσε το σχέδιο “Trust The Process” που βοήθησε τον Thompson, αλλά βοηθήθηκε και από εκείνον. Ο νεαρός σμολ φόργουορντ έπαιξε αρκετά στην πρώτη του σεζόν, ακόμη περισσότερο στη δεύτερη, εκτοξεύθηκε στην τρίτη, αλλά στα μέσα της τέταρτης αποδεσμεύθηκε. Όχι γιατί δεν είχε ικανοποιήσει τους ανθρώπους της ομάδας του. Κάθε άλλο. Θα σας εξηγήσουμε όσα συνέβησαν, αφού δείτε τους μέσους όρους του.
Σεζόν 2013:14: 6 πόντοι με 50.7% στα δίποντα, 40.1% στα τρίποντα και 71.2% στις βολές, μαζί με 3.2 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά 22.6 λεπτά συμμετοχής σε 77 αγώνες (41 βασικός).
Σεζόν 2014-15: 8.8 πόντοι με 42.6% στα δίποντα, 40.1% στα τρίποντα, 70.8% στις βολές, 2.8 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ ανά 25 λεπτά συμμετοχής σε 71 αγώνες (23 βασικός).
Σεζόν 2015-16: 9.8 αγώνες με 42% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα, 72% στις βολές, 3.5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ ανά 28 λεπτά συμμετοχής σε 77 αγώνες (17 βασικός).
Σεζόν 2016-17: 5.1 πόντοι με 42.9% στα δίποντα, 33.7% στα τρίποντα, 65.5% στις βολές, 2.8 ριμπάουντ, 1 ασίστ ανά 18.8 λεπτά συμμετοχής σε 40 αγώνες (9 βασικός).
Τα θετικά στην περίπτωση του Χόλις Τομπσον :
* Είναι σε μία εξαιρετική ηλικία αφού είναι μόλις 26 ετών
* Προέρχεται από γεμάτες σεζόν στο ΝΒΑ χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό
* Σουτάρει εξίσου καλά από όλες τις θέσεις έξω από τα 6,75
* Είναι υπόδειγμα επαγγελματία, εξαιρετικός χαρακτήρας και καλλιεργημένος άνθρωπος. Του αρέσει η προπόνηση και βάζει συνεχώς μικρούς στόχους.
* Δεν χρειάζεται πολλές μπάλες, δεν θα τις απαιτήσει όπως ο Γκριν, θα περιμένει τις ευκαιρίες του και θα σκοράρει εύκολα 8-10 πόντους ανά αγώνα.
Τα αρνητικά στην περίπτωση Χόλις Τομπσον :
* Δεν έχει μάθει να κερδίζει. Έπαιξε τέσσερις σεζόν σε μια ομάδα που ήθελε να χάνει, δεν είχε πίεση για το αποτέλεσμα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα προσαρμοστεί σε ένα club που κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη.
* Δεν είναι “killer” στην άμυνα. Είναι, πάντως, αξιόλογος αμυντικός και μένει να δούμε αν είναι διατεθειμένος να δώσει περισσότερη έμφαση στο πίσω μέρος του γηπέδου για να βελτιώσει το συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού του.
Αν ο Thompson κάνει υπομονή μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του και “κουμπώσει” στον Ολυμπιακό δίπλα στους Σπανούλη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, τότε και οι δυο πλευρές θα κερδίσουν πολλά περισσότερα από αυτά που μπορεί να φανταστεί ο μέσος φίλος του μπάσκετ.
Τα υπόλοιπα τα λέμε στο παρκέ……