Με μισή ομάδα με γεμάτη ΜΑΓΚΙΑ!

Αριθμητικά “μικραίνει”, αγωνιστικά γιγαντώνεται! Μετά την κόντρα σε κάθε λογική (λόγω των απουσιών) νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός έκανε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση (κι ας στερήθηκε των υπηρεσιών κι άλλων βασικών του παικτών) και επιβλήθηκε της Βιλερμπάν με 77-68.

Μετά τους Βασίλη Σπανούλη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Τέιλορ Ρότσεστι που ήταν έτσι και αλλιώς στα πιτς, εκτός μάχης ήταν λόγω ίωσης οι Μπράντον Πολ και Όγκουστιν Ρούμπιτ, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης “έχασε” και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ! Σημείωση: Οι νεοποκτηθέντες Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς είδαν το ματς με πολιτικά, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 6π. (8-14 στο 4′), όμως, οι “ερυθρόλευκοι” δεν τους επέτρεψαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους. Πίεσαν στην άμυνα, “χτύπησαν” στην ρακέτα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και προσπέρασαν με 19-18 (στο 9′). Περίπου 20” πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τους “πιτσιρικάδες”, Αλέξανδρο Νικολαϊδη και Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο δεύτερος αγωνίστηκε (αρχικά) 1 λεπτό και 49 δευτερόλεπτα, όμως, ο Νικολαϊδης “έβγαλε” όλη τη δεύτερη περίοδο, συμβάλλοντας μάλιστα τα μέγιστα ώστε να επιβάλλει ο Ολυμπιακός τον ρυθμό του (36-29 στο 16′).

Η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα της ομάδας 3:40 για την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν Νίκολα Μιλουτίνοφ γύρισε τον αστράγαλό του και τέθηκε νοκ άουτ! Παρά το σοκ του νέου τραυματισμού, όμως, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Οκτάβιους Έλις παρέμεινε σταθερά σε θέση οδηγού και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +10 (43-33).

Με όπλο τους την άμυνά τους, αλλά και την περιφερειακή τους ευστοχία οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+16, 61-45 στο 29′). Οι Γάλλοι, ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν με ένα σερί 5-0 στους 11π. (61-50 στο 30′).

Ο παράγοντας κούραση έγινε ακόμη πιο έντονος για τον Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο, η γαλλική ομάδα “τιμώρησε” με περιφερειακά σουτ την άμυνα ζώνης της ομάδας μας (70-61 στο 37′), όμως, η επιστροφή του “φρέσκου” Οκτάβιους Έλις στο παιχνίδι (νωρίτερα είχε “καλύψει” την θέση “5” ο Πρίντεζης με τον Βεζένκοφ στο “4”), έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των “ερυθρολεύκων” (77-61 στο 39′).
Πηγή olympiacosbc.gr

Exit mobile version