ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Xρόνια σου πολλά μάγε μας! (Video)

Αν εμείς, η γενιά των 30αριδων (και όχι μόνο) έχουμε κάποιο πρότυπο, κάποιον που μας έκανε να αγαπήσουμε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο, τότε προφανώς μιλάμε για τον Τζοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα, ή απλώς Τζοβάνι, ή Τζίο, ή Ζίο, ή μάγο, ή… θεό της μπάλας!

Το 1999 ήρθε από την Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό, για να μας αλλάξει μια για πάντα τις Κυριακές μας! Για να μας κάνει κάνει τότε να θέλουμε να πάμε γήπεδο να τον δούμε, ή έστω να τον παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση, και μετά όταν έφυγε, να μας κάνει να τον λησμονούμε!

Ο Βραζιλιάνος θεός της μπάλας γεννήθηκε το 1972 και όπως προείπαμε πριν έρθει στον Πειραιά αγωνιζόταν για μια 3ετία στην Μπαρτσελόνα, έχοντας συνολικά 69 συμμετοχές πετυχαίνοντας 18 γκολ με την ισπανική ομάδα. Είχε προλάβει να κατάκτήσει 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Κύπελλο Ισπανίας και 1 ισπανικό Σούπερ Καπ. Ήταν ένας από τους αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, καθώς κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην ομάδα σκόραρε καθοριστικά γκολ κυρίως εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της αιώνιας αντιπάλου της Μπαρτσελόνα, αλλά και σε σημαντικά ευρωπαϊκά ματς όπως το γκολ του κατά της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Στον Πειραιά απλά… λατρεύτηκε! Πέτυχε 96 γκολ, αγωνιζόμενος σε 130 ματς. Φυσικά όταν ήρθε στον Ολυμπιακό και πριν τον τραυματισμό του στο ματς με τον Ηρακλή ήταν διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας έχοντας μάλιστα αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 1998 στη Γαλλία ακτακτώντας τη δεύτερη θέση… όλα αυτά; Το ακριβώς προηγούμενο καλοκαίρι πριν έρθει στον Ολυμπιακό, ενώ δυο καλοκαίρια νωρίτερα σήκωσε και το Κοπα αμερικα με τους Βραζιλιάνους. Στον Ολυμπιακό πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα κύπελλο ενώ υπήρξε και πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος τη σεζόν 2003-2004.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τον Βραζιλιάνο:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!