ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Δύο νύχτες – δύο προκρίσεις στους “8” και τους “16” του Champions League (video)

Η σημερινή μέρα (9 Δεκεμβρίου) μας θυμίζει δύο μεγάλες προκρίσεις των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογικη διοργάνωση, αυτή του Champions League. 

Η πρώτη σημειώθηκε το 1998 στην Κροατία και η δεύτερη 11 χρόνια μετά στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

9 Δεκεμβρίου 1999

Ο Ολυμπιακός έχει ταξιδεύσει στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και θέλει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο παγωμένο τερέν των Κροατών. Οι σκληροτράχηλοι  ποδοσφαιριστές της Κροάσια κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσουν σε ένα παιχνίδι που αναζητούν οπωσδήποτε τη νίκη και τελικά καταφέρνουν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο. Οι ερυθρόλευκοι δεν τα βάζουν κάτω και στο 65΄ ο Νινιάδης σουτάρει εκτός περιοχής και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πιάνει κεφαλιά σχεδόν έχοντας γίνει ένα με το έδαφος και χαρίζει την ισοπαλία στον Ολυμπιακό στέλνοντας τον στην επόμενη φάση του θεσμού και συγκεκριμένα στα προημιτελικά της διοργάνωσης καθώς τότε συμμετείχαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση λιγότερες ομάδες και ο Ολυμπιακός ως πρώτος του ομίλου (ήταν σε όμιλο με Άγιαξ , Πόρτο και Κροάσια) προκρίθηκε στους “8”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις φάσεις και τα γκολ καθώς και συνεντεύξεις μετά το τέλος του αγώνα.

9 Δεκεμβρίου 2009 

Το ημερολόγιο γράφει και πάλι 9 Δεκεμβρίου και ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά είναι έτοιμος να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την Άρσεναλ και παίζουν για όλα τα αποτελέσματα καθώς προκρίνονται ακόμα και με ήττα! Οι ερυθρόλευκοι όμως από τη φύση τους δεν είχαν ποτέ στο λεξιλόγιό τους τη λέξη ήττα και γι αυτό κατάφεραν να κερδίσουν τους Άγγλους με γκολ του Βραζιλιάνου Λεονάρντο επομένως δεν τους απασχολούσε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία των άλλων δύο ομάδων προκρινόταν ακόμα και με ήττα! (Σταντάρ Λιέγης -Άλκμααρ 1-1)

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (86′ Ντομί), Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο, Μαρέσκα.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Βέλα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Σιλβέστρ, Γουίλσιρ (76′ Σουνού), Μέριδα, Μπάρτλεϊ, Κρουζ, Γκίλμπερτ.

Θυμηθείτε το γκολ του Λεονάρντο που σφράγισε την πρόκριση στο παρακάτω βίντεο:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!