Η Ελλάδα και κυρίως η ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας είναι από χθες το βράδυ σοκαρισμένη με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάντοκ!
O Μπάλντοκ είχε γεννηθεί στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Γεννημένος στην Αγγλία λοιπόν, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας 12 φορές και πως τα φέρνει η ζωή μια μέρα μετά το θάνατο του, Ελλάδα και Αγγλία παίζουν ποδόσφαιρο στο Γουέμπλεϊ!
Άραγε όμως για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε όταν ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, και μάλιστα διεθνής, φεύγει από τη ζωή και το ίδιο το ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα; Με τι ψυχολογία θα πάνε σήμερα οι συμπαίκτες του να παίξουν μπάλα; Και προφανώς δεν μιλάμε για το αποτέλεσμα που θα έρθει, όποιο και να είναι αυτό! Μιλάμε για τους ανθρώπους (τους Έλληνες διεθνείς) που ούτε 24 ώρες δεν θα έχουν περάσει και θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους το θάνατο ενός συμπαίκτη τους, ενός φίλου τους, ενός “αδερφού” τους! Να αφήσουν πίσω τους το πένθος τους και να φορέσουν τα σορτσάκια τους, τις φανέλες τους, τις κάλτσες τους και τα ποδοσφαιρικά τους και να βγουν να παίξουν σαν να είναι μια κανονική μέρα, χαράς και γιορτής, γιατί το ποδόσφαιρο αυτό είναι! Χαρά και γιορτή, πόσο μάλλον στη χώρα που το γέννησε.
Η ΕΠΟ λοιπόν, προσπάθησε μιλώντας με ανώτατα κλιμάκια της UEFA για τη μη διεξαγωγή του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την Αγγλία, όμως η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν υπήρχαν περιθώρια για αναβολή του αγώνα και ότι έπρεπε το παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ να διεξαχθεί κανονικά. Έτσι οι Έλληνες συμπαικτες και φίλοι του Τζόρτζ Μπάλντοκ, που μέχρι προχθες έκαναν προπόνηση μαζί ή βρέθηκαν αντίπαλοι στο ντέρμπι αιωνίων του ΟΑΚΑ την Κυριακή για 90 λεπτά, ή ακόμα περισσότερο ήταν μαζί του στις αποστολές της Εθνικής που βρέθηκε και ο Μπάλντοκ στο παρελθόν, θα πρέπει να παίξουν κανονικά. Το ίδιο και οι παικτες της χώρας που γεννήθηκε ο Μπάλντοκ, της χώρας που έπαιξε μπάλα στα πρώτα του πδοοσφαιρικά βήματα και μεταξύ άλλων μέτρησε 83 συμμετοχές στην Premier League και 6 γκολ, και πόσες ακόμα στην Championship και σε χαμηλότερες κατηγορίες!
Αυτά… Ποδόσφαιρο 2024 λοιπόν! Όχι ότι αν είχαμε 2002 ή 1972 τα πράγματα θα ήταν διαοφιρετικά, καθώς τα παραδείγματα ήταν άπειρα και τότε, αλλά το 2024 τα πράγματα πρέπει επιτέλους να αλλάξουν! Πάνω απ όλα ο άνθρωπος και η ανθρωπινη ζωή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να τιμά τους ποδοσφαιριστές του, όχι με μαύρα περιβραχιώνια αλλά με πράξεις.
Καλό ταξίδι Τζόρτζ και κουράγιο στην οικογένεια σου…