Άνετη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Βιλερμπάν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Euroleague δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί των 3 ηττών με σκορ 107-84.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το ματς με τους Γουόκαπ, Ντόρσει, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ ενώ η Γαλλική ομάδα παρατάχθηκε με τους Ατάμνα, Τζακσον, Εντιαγιε, Ακιντζα και Τραορε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά για τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να ξεκολλάει και να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα 5 πόντων (11-6) μετά από αντιαθλητικό φάουλ στον Παπανικολάου, ο οποίος αποχώρησε αιμορραγώντας. Οι Γάλλοι μείωσαν με τους Ακιντζα και Μάσα στον πόντο για να ρθει ο Τάιλερ Ντορσει και να βρει δύσκολο δίποντο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διαμορφώνοντας το 13-10. Ο Ερτελ απάντησε, όμως οι ερυθρόλευκοι με 5 πόντους από Φουρνιε και Ντορσει αύξησαν τη διαφορά στο +6 (18-12). Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν προσωρινές λύσεις όμως οι ερυθρόλευκοι απαντούσαν άμεσα , ενώ η διαφορά αυξήθηκε στο +12 με τους Φουρνιε και Νιλικίνα να είναι αρκετά αποτελεσματικοί και στις 2 πλευρές του παρκέ και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 26-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Γάλλοι με καλές άμυνες και εύκολους πόντους μείωσαν στους 7 (26-19), με τους Πειραιώτες να βρίσκουν σκορ από τους Νιλικίνα και Μιλουτίνοφ ξεκολλώντας μετά από 3 αγωνιστικά λεπτά (30-19). Ο Ερτελ ηταν ο μόνος που προσπαθούσε από πλευράς φιλοξενούμενων να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας, αλλά οι καταπληκτικοί Φουρνιέ και Παπανικολαου ανέβασαν ξανά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (36-25). Εντιαγιε και Βοτιερ βρήκαν εύκολα καλάθια όμως ο Νιλικίνα απάντησε από την περίμετρο για το +10 (39-29). Οι σκληροτράχηλοι Γάλλοι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν κάπως στο παιχνίδι, αφού οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά συγκεντρωμένοι καθόλη την δεύτερη περίοδο, και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά να παραμένει διψήφια με σκορ 44-34.

Στην επανάληψη, η εξαιρετική άμυνα και το inside game των ψηλών του Ολυμπιακού αύξησε τη διαφορά στους 14 (48-34). Και αν ο Λαιτι έβαλε ένα τραβηγμένο τρίποντο, ο Ολυμπιακός σε μια καταπληκτική motion επίθεση που θύμισε Bartzokas Ball κατέληξε σε απάντηση του Ντορσει, ενώ μετά από μια καταπληκτική άμυνα ο ομογενής γκαρντ σκόραρε ξανά για 3 στον αιφνιδιασμό για τη μεγαλύτερη διαφορά +17 (54-37). Το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του αφού οι όποιες προσπάθειες των Γάλλων ήταν άκαρπες και η διαφορά άγγιξε και τους 25 (71-46) με τον Μιλουτίνοφ να κάνει πάρτι στη ρακέτα των φιλοξενούμενων και τον Τάιλερ Ντορσει να σκοράρει κατά ριπάς από όπου ήθελε. Έτσι το καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο των Πειραιωτών ολοκληρώθηκε με σκορ 75-56.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν τον ειρμό τους και ήταν μόνιμα αποτελεσματικοί και στις 2 πλευρές του παρκέ μην αφήνοντας τη διαφορά να πέσει ούτε στιγμή. Το καλό ball movement στη επίθεση και οι αλλαγές στην άμυνα άλλαξαν το τσιπάκι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο οποίος έβλεπε να μπαίνουν στην εξίσωση του σκορ και άλλοι παίχτες όπως Χολ ενώ ο Νιλικίνα ήταν αρκετά αποτελεσματικός ξεκουράζοντας σχεδόν σε όλο το δεκάλεπτο τον Γουόκαπ. Στα highlight του δεκαλέπτου ήταν η τεράστια αποθέωση του κόσμου στον Αλεκ Πίτερς που σκόραρε για 3 (95-71) μετά από 6 κακές προσπάθειες, σε μια περίοδο που ο αμερικανός forward φαινόταν να περνά ένα μεγάλο ντεφορμάρισμα. Η διαφορά μπορούσε να ξεπεράσει και το φράγμα των 25 πόντων ωστόσο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 107-84.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 18-20, 29-20, 32-28.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ, Νιλικίνα 11, Λι 3, Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 5, Νετζίπογλου 2, Ντόρσει 22, Πίτερς 6, Μιλουτίνοφ 10, Αντετοκούνμπο, Χολ 10, Φουρνιέ 21.

Βιλερμπάν: Ατάμνα 6, Χάρισον 11, Ερτέλ 9, Ακίντσα 8, Μάσα 4, Τζάκσον 10, Λάιτι 6, Εντιαγιέ 6, Γουότσον 9, Βοτιέρ 7, Τραορέ 8.

Exit mobile version