20 στα 20 και συνεχίζει!

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε από την Γλυφάδα κερδίζοντας  τον Πανιώνιο με 79-71 και πέτυχε την 20ή του νίκη σε 20 ισάριθμες αναμετρήσεις.

Πολυτιμότερος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ που στην επιστροφή του πέτυχε 24 πόντους, ενώ πολύ σημαντική στην τελευταία περίοδο ήταν η παρουσία του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που με τρία τρίποντα στα τελευταία λεπτά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του αγώνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Βεζένκοφ και Τζόουνς και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους της ομάδας μας, δίνοντας αρχικά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Σάσα Βεζένκοφ που επέστρεψε από τον τραυματισμό στη μέση και έκανε το σκορ 10-5 για τον θρύλο.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Μόντε Μόρις αντικατέστησε τον Τόμας Γουόκαπ και πήρε και εκείνος τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά μετά το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στη μέση του. Ο Βεζένκοφ με 8 πόντους σε περίπου 6 λεπτά έδειξε ότι είναι έτοιμος να το πιάσει από εκεί που το άφησε, αλλά ο Πανιώνιος με πρωταγωνιστή τον Τααλμπούρη αντέδρασε και μείωσε στο καλάθι (15-17) δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 8 (15-23) έπειτα από buzzer beater κάρφωμα του Ντόντα Χολ.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα και το παιχνίδι χάλασε όταν οπαδός της γηπεδούχου ομάδας έβρισε χυδαία και έκανε χειρονομίες προς τον Εβάν Φουρνιέ και εκείνος του απάντησε με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο. Από το σημείο αυτό και μετά ο ρυθμός της αναμέτρησης χάλασε στο πρώτο μέρος, με την ομάδα μας να βρίσκει τον τρόπο με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ που σταμάτησε στους 14 στο ημίχρονο, να πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (35-39).

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι, όπως ακριβώς το τελείωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από πέντε λεπτά το επιμέρους σκορ για τον Ολυμπιακό ήταν 6-4, με το μοναδικό εντός παιδιάς καλάθι για την ομάδα μας να έρχεται με τρίποντο του Γουόκαπ. 

Οι δύο ομάδες συμπλήρωσαν γρήγορα τα πέντε ομαδικά με το παιχνίδι να παίρνει άγρια ομορφιά στην τρίτη περίοδο και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με ένα μακρινό τρίποντο και μια υπεροχή ασίστ στον Τάισον Γουόρντ ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του Πανιωνίου για το 58-51 υπέρ της ομάδας μας. Παρ’ όλα αυτά οι κυανέρυθροι μείωσαν τη διαφορά στους τέσσερις (54-58) στο τέλος της περιόδου με καλάθι του Κρούζερ.

Μετά από μόλις δύο λεπτά στην τέταρτη περίοδο ο Πανιώνιος κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι στους 61 πόντους και κάπως έτσι έγινε αντιληπτό ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα κρινόταν στα τελευταία λεπτά. Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Τόμασον πέρασαν μπροστά στο σκορ (64-63) έξι λεπτά πριν από το φινάλε, με την ομάδα μας να έχει αρκετές λανθασμένες επιλογές σε αυτό το διάστημα του αγώνα. 

Οι ερυθρόλευκοι στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου επιτέθηκαν κυρίως μέσα από το καλάθι, αφού το ποσοστό από το τρίποντο μέχρι εκείνη την ώρα ήταν απογοητευτικό (20% με 5/25 τρίποντα). Κύριοι αποδέκτες ήταν οι Βεζένκοφ και Τζόουνς που ολοκλήρωσαν τις φάσεις που πήραν. Το πιο κρίσιμο ωστόσο σου πήρε και έβαλε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έστειλε τη διαφορά στους τέσσερις (68-72) και στη συνέχεια μάζεψε ένα σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ που κατέληξε σε κάρφωμα του Τζόουνς. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 8 (71-79) με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει το τρίτο του τρίποντο και να υπογράφει το διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 35-39, 54-58, 71-79

Exit mobile version