Ισοπαλία στο Καραϊσκάκης

​Παρά την καθολική του υπεροχή και τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ, μένοντας στο 1-1 για την 5η αγωνιστική των Playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», όμως η αστοχία και η ατυχία τους στέρησαν το τρίποντο.
​Το φιλμ του πρώτου μέρους: Καταιγιστικός αλλά άτυχος
​Από το πρώτο σφύριγμα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε τα ηνία, πιέζοντας ψηλά όπως και στο ματς της Τούμπας.
​6’: Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε από τον Τσικίνιο, που μετά από κάθετη του Ποντένσε, σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
​23’: Διπλή τεράστια ευκαιρία. Αρχικά ο Ελ Κααμπί απέτυχε να «κρεμάσει» τον Παβλένκα σε τετ α τετ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε «όχι» σε διαδοχικά σουτ των Ποντένσε και Τσικίνιο.
​31’: Το πλήγμα για τους Πειραιώτες ήρθε νωρίς, καθώς ο δραστήριος Ποντένσε αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή, δίνοντας τη θέση του στον Μαρτίνς.
​Προβάδισμα και άμεση απάντηση
​Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό. Στο 49′, ο Κετζιόρα έσωσε τον ΠΑΟΚ πάνω στη γραμμή σε πλασέ του Ελ Κααμπί, όμως η πίεση καρποφόρησε λίγο αργότερα.
​Στο 61ο λεπτό, ο Έσε έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Ροντινέι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ξεσηκώνοντας το Φάληρο.
​Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο. Στο 69’, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Τάισον βρήκε τον Μπάμπα, εκείνος σέντραρε και ο Κωνσταντέλιας με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
​Θρίλερ στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ της νίκης μέχρι το τέλος. Στο 90+3′, ο Ταρέμι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προκαλώντας προσωρινή έκρηξη χαράς, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά την εξέταση της φάσης.
​Το τελικό 1-1 αφήνει τον Ολυμπιακό να κοιτάζει πλέον τη μάχη για τη δεύτερη θέση, με το επόμενο μεγάλο ραντεβού να είναι την προσεχή Τετάρτη (19:30) κόντρα στον Παναθηναϊκό.
​Οι Συνθέσεις:

​ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μπρούνο, Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια (78′ Μπιανκόν), Έσε, Γκαρθία, Τσικίνιο (78′ Μουζακίτης), Ροντινέι, Ποντένσε (31′ Μαρτίνς), Ελ Κααμπί (67′ Ταρέμι).
​ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ζαφείρης (83′ Μπιάνκο), Μεϊτέ (63′ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Ιβανούσεκ (63′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Γερεμέγεφ.

Exit mobile version