Η μέρα που η Ίντερ τρέλανε τα ταμεία για τον Γεωργάτο

Σαν σήμερα στις 11 Αυγούστου του 1999 ο Γρηγόρης Γεωργάτος μεταγράφεται στην Ίντερ έναντι του αστρονομικού για την εποχή ποσού των 2.5 δις δραχμών. Με λίγα λόγια ήταν η μεγαλύτερη και ακριβότερη μεταγγραφή Έλληνα στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια τεράστια ομάδα όπως η Ίντερ, του Ρονάλντο!

Η μετακίνηση του Γεωργάτου στην Ιντερ, αποτελούσε εκείνα τα χρόνια την πλέον ακριβή μετεγγραφή Έλληνα παίκτη στο εξωτερικό.

Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, περίπου 400.000.000 δραχμών τον χρόνο και αγωνίστηκε σε μια φουλ σεζόν με τους Μιλανέζους! Ήταν μία ομάδα που ο Γρηγόρης είχε συμπαίκτες όπως ο Ρονάλντο και ο Βιέρι και κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να αγαπηθεί από την εξέδρα όσο λίγοι!

Ο Γεωργάτος όμως ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα και να παίξει εκ νέου στον Ολυμπιακό και το ζητούσε διακαώς και έτσι η Ίντερ έδωσε δανεικό στην ομάδα του Πειραιά, την σεζόν 2000-01. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και ο ίδιος είχε 20 συμμετοχές και πέντε γκολ! Την επόμενη χρονιά ξαναγύρισε στην Ιντερ χωρίς όμως να μπορέσει και λόγω τον τραυματιμών του να προσαρμοστεί ξανα στην Ιταλία!

Exit mobile version