Uncategorized

Τίποτα δεν είναι εύκολο… Ο Θρύλος το κάνει να μοιάζει

Επιστροφή στην πραγματικότητα της Euroleague, επιστροφή στην μπασκετική κανονικότητα. Μετά  τα ώραια και όμορφα που συμβαίνουν στις εγχώριες διοργανώσεις η ομάδα επέστρεψε με εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Μπασκόνια  αποδίδοντας εκπληκτικό μπάσκετ ίσως στην πιο εντυπωσιακή παράσταση ομάδας στην φετινή EuroLeague.
Το ποια είναι η Μπασκόνια και τι εκφράζει εδώ και 20 χρόνια καλό θα ήταν να το αναλύσουμε λίγο. Μιλάμε ίσως για την πιο σταθερή και συνεπή παρουσία ομάδας  την τελευταία 20 ετία στο ευρωπαικό μπάσκετ με συγκεκριμένη συνταγή και προσανοτολισμό.  Χωρίς να δαπανά υπερβολικά ποσά στην μεταγραφική περίοδο, χωρίς να αλλάζει τον προσανατολισμό  και τον σχεδιασμό της  από καλοκαίρι σε καλοκαίρι στο θέμα των μεταγραφών έχει την ικανότητα να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο και με όπλο την έδρα της αποτελεί σημείο αναφοράς για την διοργανώση. Όσο για την φετινή της παρουσία, σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα από την αρχή της διοργάνωσης με εντυπωσιακές εμφανίσεις δείχνει ανεπηρεαστή από την απώλεια των παικτών που την οδήγησαν πέρυσι  στο Final Four του Βερολίνου.
Αυτά τα λίγα για να μην ξεχνάμε με ποια ομάδα έπαιζε χθες ο Ολυμπιακός και συνέτριψε με 30 πόντους.
Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης απλά παράσταση για ένα ρόλο  από την 2η περίοδο όταν με επιμέρους σκόρ 26-11 το ημίχρονο κλείνει στο 50-28. Στο  β ημίχρονο η ομάδα συνέχισε  στον ίδιο ρυθμό  και απλά  επιβεβαίωσε την ποιότητας  και την συνέπεια της  στο παρκέ  για μια ακόμα βραδιά στην Euroleague.
Πάμε λίγο στα σημαντικά που προέκυψαν από την χθεσινή  νίκη.
           Η Μπασκόνια πλέον είναι 3 νίκες πίσω από την ομάδα μας και σε  μεγάλο βαθμό δεν αποτελεί πλέον απειλή για την είσοδο στην τετράδα.
          Πριν την έναρξη μίας ακόμα βδομάδας με διπλά παιχνίδια στην Euroleague η ομάδα μας πέτυχε εκπληκτικό rotation. O παίκτης με το μεγαλύτερο  χρόνο συμμετοχής στο χθεσινό μάτς  ήταν ο Ματζαρης με 24 λεπτά .
          Σημαντικό στοιχείο Σπανούλης, Πρίντεζης αγωνίστηκαν κοντά στα 20 λέπτα, δεν σπατάλησαν δυνάμεις επιπέδου συμμετοχής από 27 εώς 30 λεπτά που θα περίμενε κανείς  πρίν το παιχνίδι.
          Η ομάδα μπαίνει με τον καλύτερο δυνατό ρυθμό από όλους τους παίκτες σε μια βδομάδα που θα κρίνει πολλά. Σίγουρα τίποτα δεν θα έχει τελειώσει μαθηματικά για το πλεονέκτημα έδρας ακόμα και αν έχουμε πετύχει  δύο  ακόμα νίκες την επόμενη Παρασκευή όμως η ομάδα θα μπεί με σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας στην τελική ευθεία που περιλαμβάνει δύσκολες εξόδους σε Καζάν , Βελιγράδι, 2 φορές στην Κωνσταντινούπολη και Τελ Αβίβ(Πριν την Μόσχα η πρώτη τετράδα θα έχει κλειδώσει…).
Για το τέλος κάνουμε μια εκτίμηση  για το Μιλάνο, πονηρό παιχνίδι, η Αρμάνι ψάχνει νίκες γοήτρου και μόνο, δεν έχει να κυνηγήσει κάτι στην φετινή διοργάνωση θέλει μεγάλη προσοχή   γιατι διαθέτει μονάδες που μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα απλά σε παιχνίδι με συγκεκριμένη ένταση και ρυθμό για 40 λεπτά δεν μπορεί να αντέξει. 
ΥΣ: Ο Πάτρικ Γίανκ πρέπει να βελτιώσει  ακόμα πολλά πράγματα στο παιχνίδι του αλλά πλέον είναι για τα καλά εδώ, παλεύει δίνει τις μάχες του έχει καλύτερο ρυθμό , πάει στις επαφές δυναμικά και δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τα φαντάσματα του παρελθόντος. Χτες άκουσε ρυθμικά το όνομα του από τον κόσμο για πρώτη φορά φέτος. Η στήλη αυτή είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά-εκτίμηση  πριν από καιρό για το θέμα του… θηρίου. Μικρή δικαίωση για μας ΤΕΡΆΣΤΙΑ για την ΟΜΆΔΑ. 

Σχετικά άρθρα

One Comment

  1. Τα είπε όλα ο γράφων…Απλά μαγεία ο Θρύλος ακόμα μια βραδιά. Φέτος -χωρίς τραυματισμούς- είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Και ο Σφαιρόπουλος βγάζει μια προπονητική ωριμότητα και πολύ πιο έντονη προσωπικότητα φέτος. Καλή συνέχεια Θρύλε ΑΠ7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!