Uncategorized

Μαύρη μέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Η Βραζιλιάνικη Τσαπεκοένσε ήταν η ομάδα που επέβαινε στη μοιραία τραγωδία με τους 81 επιβαίνοντες που συνετρίβη στην Κολομβία, όπου μετέβαινε για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν με την Ατλέτικο Νασιονάλ.
 To αεροσκάφος (ένα βρετανικό 146) της πτήσης τσάρτερ CP-2933 κατέπεσε στην περιοχή El Cerro Gordo.Οι ποδοσφαιριστές  που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι : Ντανίλο, Φόλμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα. Πέρα από τους παίκτες, ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της Τσαπεκοένσε, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου.
Ο επικεφαλής της Αστυνομίας ανέφερε πως μόλις έξι ήταν ζωντανοί έπειτα από την πτώση, τους απεγκλώβισαν, όμως ο ένας εξ αυτών απλά προστέθηκε στη μακρά λίστα με όσους άφησαν την τελευταία τους πνοή… Συγκεκριμένα οι πέντε επιζώντες είναι οι ποδοσφαιριστές Ντανίλο, Φόλμαν και Άλαν Ράσελ, ο δημοσιογράφος Ράφαελ Χένζελ και η Χιμένα Σουάρεθ, μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το αεροσκάφος είχε πέσει σε σημείο που λόγω και των καιρικών συνθηκών είχε κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο των ασθενοφόρων και των σωστικών συνεργείων να φτάσουν, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης Μεντεγίν, όπου και έχει συμβεί το δυσάρεστο, επιβεβαίωσε πως «πρόκειται για τραγωδία τεραστίων διαστάσεων…».

Να σημειωθεί πως από το αεροπλάνο, ο πιλότος ζήτησε άδεια άμεσης προσγείωσης, ωστόσο, αμέσως μετά χάθηκα τα ίχνη του αεροσκάφους και η πτώση προήλθε είτε από την εξάντληση των καυσίμων, είτε από τεχνικό, ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Δείτε εδώ το βίντεο όπου όλη η μοιραία ομάδα πανηγύριζε την πρόκριση της στον τελικό του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!