Uncategorized

Ομάδα από ατσάλι

Τι να πεις και τι να γράψεις μετά από τέτοιο ματς, μετά από τέτοια εμφάνιση. Ότι και να πεις για αυτή την ΟΜΑΔΑ είναι λίγο. Δεν θα μπούμε σε ατέλειωτες  κουραστικές  τεχνικές και στατιστικές αναλύσεις του αγώνα δεν είναι δική μας δουλεία.  Κατά την γνώμη μας αν χαθείς στους αριθμούς μετά από ένα τέτοιο αγώνα αδικείς ως οπαδός αυτό που είδαν τα ματάκια σου. Θα αναφέρουμε απλά τα βασικά   σημεία  του αγώνα που κατά την γνώμη μας έκριναν την αναμέτρηση και ως εκεί.
Πριν από αυτό θα πάμε μια βδομάδα πίσω όταν   κλείναμε  την ανάλυση μας με μία εκτίμηση  για τον αποψινό αγώνα  ότι ο Θρύλος μας δύσκολα θα λυγίσει, το πιστεύαμε για τον εξής απλό γιατί είμαστε ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης. Η αποψινή νίκη  θεωρούμαι ότι  είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Δεν κρίνει τίτλο, δεν κρίνει άμεσα  πρόκριση σε Final Four, δεν εξασφαλίζει ούτε πλεονέκτημα έδρας έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας αλλά όταν κατεβαίνουμε χωρίς τον αρχηγό μας μέσα στην Βαρκελώνη, σε μία  έδρα που άλλοι χάνουν από το ημίχρονο , με την Μπαρτσελόνα να παίζει  με την πλάτη στον τοίχο χωρίς να έχει περιθώρια για απώλειες και παίρνουμε την νίκη με ατέλειωτο τσαμπουκά και πάθος  στην άμυνα από όλους τους παίκτες  τότε θεωρούμαι ότι η αποψινή νίκη πρέπει να μπει στο κάδρο με τα  μεγάλα κόλπα που έχει κάνει αυτή η ΟΜΑΔΑ τα τελευταία χρόνια.
Τα βασικά σημεία που κατά την γνώμη μας έκριναν τον αγώνα είναι τα ακόλουθα.
4 και 30 πριν το τέλος είμαστε 64-58 πίσω στο σκορ και η Μπαρτσελόνα μοιάζει να έχει τον ρυθμό  του  αγώνα. Η ομάδα επιστρέφει με μεγάλο τρίποντο από τον Μάντζαρη μειώνει 64-61 και μέχρι το τέλος δέχεται μόλις ένα τρίποντο από τον Κόπονεν και ολοκληρώνει την μεγάλη νίκη έχοντας κάνει σερί 3-11 στα τελευταία 4.30.
Για να φθάσουμε όμως μέχρι εκεί έχουμε να πούμε τα ακόλουθα.
Τρομερές άμυνες από Μάντζαρη και Παπανικολάου σε όλη την διάρκεια του ματς  σε 2 από τους καλύτερους περιφερειακούς της Euro league Ράις και Κόπονεν και παίκτες κλειδιά για την λειτουργία της Μπαρτσελόνα.
Καταπληκτικός Μιλουτίνοφ στην άμυνα πάνω στον Τόμιτς και  σε συνδυασμό με την περιφερειακή μας άμυνα η Μπαρτσελόνα έχασε τον δρόμο προς το καλάθι.
Μεγάλη εμφάνιση επιθετικά από τον Γιώργο Πρίντεζη όχι μόνο από άποψη πόντων  αλλά γιατί σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων στο β ημίχρονο και αποσυντόνισε την άμυνα της Μπαρτσελόνα.
Θα επιστρέψουμε μετά τον αγώνα με τον αιώνιο, από Δευτέρα ξεκινάει μια ακόμα μπασκετική βδομάδα που πιστεύουμε ότι  η ομάδα θα μας κάνει και πάλι χαρούμενους. Κατά την  γνώμη μας ο αγώνας με την  Μπασκόνια είναι πιο πονηρός και επικίνδυνος από ότι ο αγώνας με τον αιώνιο.  Ας ελπίσουμε ότι την Δευτέρα  θα έχουμε  και τον αρχηγό μας παρών  για να πανηγυρίσουμε μια ακόμα μεγάλη νίκη.
ΥΓ: Συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα μεγάλη νίκη επι των Τούρκων, αξίζουν να είναι στην οκτάδα για το τσαμπουκά τους και το πάθος τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!