Uncategorized

Με μία λέξη: ΟΜΑΔΑ

Καλησπέρα σε όλους. Πριν από λίγες ώρες η ομάδα έκανε ένα ακόμα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας στην φάση των play- offs.  Η ουσία αυτή είναι, αλλά αυτή η νίκη όπως και να το κάνουμε  είναι κάτι παραπάνω από 2 βαθμοί στην ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου.
Με Σπανούλη και  Πρίντεζη να προέρχονται από τραυματισμό με τον Γουότερς να έχει μόλις 10 ημέρες στην ομάδα το χρονικό σημείο δεν έμοιαζε να είναι και το πλέον κατάλληλο για ένα τέτοιο ντέρμπι.  Εάν είσαι ΟΜΑΔΑ όμως   με όλη την σημασία της λέξης έχεις τον τρόπο να ξεπερνάς τις δυσκολίες  και να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια.
Τα βασικά σημεία που κατά την γνώμη μας κρίθηκε α αγώνας  είναι τα ακόλουθα.
–  Ο καταπληκτικός  Παπαπέτρου ο οποίος σε κάτι λιγότερο από 22 λεπτά συμμετοχής σημειώνει 13 πόντους και το σημαντικότερο με 8 πόντους σε 42 δευτερόλεπτα τελειώνει τον αγώνα  μετατρέποντας το 65-62 σε 73-64.
–  Στην   3η περίοδο που  η ομάδα  δείχνει να είναι εγκλωβισμένη επιθετικά για 8 λεπτά  διατήρησε  την ψυχραιμία της  και μέσα από την άμυνα  στα τελευταία 2  λεπτά της 3ής περιόδου έκανε  ένα 10-0  και  το 45-48  έγινε  55-48 ανοίγοντας ουσιαστικά  το δρόμο για την νίκη.
Πέρα από τα ειδικά σημεία του αγώνα  που αναφέραμε το σημαντικότερο που πιστεύουμε είναι ότι η ομάδα για ένα ακόμα αγώνα  στην Ευρωλίγκα  έδειξε ότι έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο  και λέγεται επιθετική δημιουργία μέσα από την άμυνα.
Το να το εφαρμόζεις σε κάθε αγώνα  της φετινής Ευρωλίγκας κατά την γνώμη μας είναι αδύνατο θα υπάρξουν και αγώνες  που θα στραβώσουν   λόγω  της ευστοχίας του αντιπάλου σε σουτ 3 πόντων όπως έγινε με ΜΑΚΑΜΠΙ  και ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ.
Η επιτυχία του φετινού Ολυμπιακού όμως είναι ότι τέτοιες βραδιές όπως με ΜΑΚΑΜΠΙ και ΤΣΣΚΑ  αποτελούν εξαίρεση και όχι τον κανόνα.
Τα περισσότερα βράδια όπως έγινε και χθες η ομάδα επιβάλει τον ρυθμό της και ακολουθεί με συνέπεια το αγωνιστικό της πλάνο πέρα από τις ειδικές λεπτομέρειες του κάθε αγώνα.
Αυτό ξεκάθαρα πιστώνεται στον  κόουτς Σφαιρόπουλο. Η μεγαλύτερη επιτυχία του κόουτς είναι ότι ομάδα έχει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα την οποία εμφανίζει στο παρκέ με θαυμαστή συχνότητα.
Θα επανέλθουμε μετά την Μπαρτσελόνα, δύσκολο παιχνίδι οι Καταλανοί είναι με την πλάτη στο τοίχο αλλά το πιστεύουμε η ομάδα δύσκολα θα λυγίσει….  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!