Uncategorized

Χρόνια πολλά τεράστιε Αντώνη της καρδιάς μας

Τα 46 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο Αντώνης της καρδιάς μας, της Ελλάδας και του Θρύλου!
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1971 και αυτός ήταν ο λόγος που το 2004 όταν μεταγράφηκε από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό επέλεξε να υπερσπίζεται την εστία μας με το νούμερο 71 στην πλάτη. Το νούμερο 1 δεν το είχε βέβαια τότε κάποιος τερματοφύλακας αλλά ο μέσος Παντελής Καφές. Ο Αντώνης ήρθε στον Θρύλο και ήθελε να αποδείξει πράγματα! Αλήθεια τί ήθελε να αποδείξει ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης που μόλις το ίδιο καλοκαίρι της  μετακίνησής του είχε καταφέρει να σηκώσει στην πλάτη του (μαζί φυσικά και με τα υπόλοιπα παιδιά) την Εθνική Ελλάδος και να κατακτήσει το Euro του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.
Δεν χρειαζόταν να αποδείξει τίποτα, και αν κάποιοι λίγοι ζητούσαν αποδείξεις ο Αντώνης μέσα στο πρώτο κι όλας τρίμηνο είχε μπει στις καρδιές όλων μας!

Ο Αντώνης αγωνίστηκε σε συνολικά 180 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη και σκόραρε μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι στον αλησμόνητο τελικό του 2009 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ. Το γκολ του μάλιστα χάρισε ταυτόχρονα και το κύπελλο στους πρωταθλητές Ελλάδος με τον Αντώνη να το πανηγυρίζει ξέφρενα! Κατέκτησε μαζί με αυτό το κύπελλο 4 Κύπελλα Ελλάδος με τη φανέλα του Ολυμπιακού και 6 πρωταθλήματα με.τους Πειραιώτες.

Το 2011 δυστυχώς σε ηλικία 40 ετών, χωρίς όμως να έχει πάψει να εμπνέει εμπιστοσύνη, κρέμασε τα γάντια του και άρχισε να ασχολείται με την προπονητική. Υπήρξε δεύτερος προπονητής στον Θρύλο και μάλιστα διετέλεσε και για μικρό χρονικό διάστημα πρώτος , ενώ απ τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 είναι προπονητής της Εθνικής Ελπίδων!

Χρόνια πολλά Αντώνη!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα μίνι βίντεο για τον κορυφαίο Αντώνη Νικοπολίδη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!