Uncategorized

Πρωταθλητής από τα play-off= η ελπίδα του δευτερότριτου

Είσαι ομάδα που δίνεις έναν μαραθώνιο αγώνων (30 αγωνιστικές) και καταφέρνεις να πάρεις μια βαθμολογική διαφορά από τους υπόλοιπους και να κόψεις το νήμα πρώτος έστω και στον 1 ή 3 βαθμούς. Ξάφνου κάποιοι θέλουν να καταργήσουν αυτήν την προσπάθεια με το να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής από… νέα play-off, και ο πρωταθλητής που για 30 παιχνίδια ήταν πρώτος τότε να δίνει άλλα 6 ματς και κάποιοι να ελπίζουν ότι ίσως να χάσει και τον τίτλο λόγω μιας κακής βραδιάς ή ενός φαλτσοσφυρίγματος… Βέβαια στο -10(+) που τελειώνεται κάθε χρόνο πίσω από τον Θρύλο δεν ξέρω πόσες ελπίδες έχετε…

Άραγε πρότυπό μας είναι τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή οχι; Σε ποιο από το Αγγλικό, Ισπανικό, Ιταλικό ή Γερμανικό που… θαυμάζουμε και μάλιστα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ στις δορυφορικές πλατφόρμες να δούμε τα πρωταθλήματά τους γίνετε κάτι τέτοιο; Εκεί γιατί υπάρχει ενδιαφέρον; Μήπως γιατί εκεί έχουν ομαδάρες και οι… δευτερότριτοι; Γιατί ακούστηκε και αυτό!

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έτσι το πρωτάθλημά μας θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα… Δηλαδή τα πρωταθλήματα του 2002- 2003 -2004 για παράδειγμα που κρίθηκαν κυριολεκτικά στην τελευταία αγωνιστική δεν είχαν ενδιαφέρον; Μήπως τότε ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είχαν πιο ανταγωνιστικές ομάδες από αυτές που έχουν σήμερα; Εφόσον η βαθμολογία μεταφέρεται, αν η διαφορά ειναι στους 15 βαθμούς, ποιό το ενδιαφέρον;

Ας σοβαρευτούμε! Πρωταθλητής είναι ο πρώτος με αντίπαλο όλους τους άλλους! Όχι ο πρώτος ανάμεσα σε 6. Αν δεν καταφέρνεις να κερδίσεις τους τελευταίους και ούτε τους πρώτους τότε δεν σου αξίζει να πάρεις πρωτάθλημα! Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν αλλά τέτοιες προσπάθειες μπας και… ακουμπήσετε κανα τρόπαιο δείχνουν μεγάλη στέρηση! Εμείς εδώ! Θα σας το πάρουμε και έτσι!

Και φυσικά επειδή σαν redpen24 θα λέτε ότι λέμε μόνο για τον πρώτο, το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις τελευταίες θέσεις.. Αν δηλαδή μια ομάδα είναι τελευταία και χάσει για έναν βαθμό την παραμονή τότε για ποιό λόγω να υποβιβαστεί κατευθείαν αυτή; Επειδή είναι η.. χειρότερη; Δηλαδή η πρώτη δεν ήταν η καλύτερη; Και γιατί ο πρώτος της Football League να ανεβαίνει χωρίς play-off; Τι διαφορά έχει με τον πρώτο της Super League; Τελοσπάντων, με αυτον τον τρόπο θα σας.. χαιρόμαστε πιο πολλές φορές στο Καραϊσκάκης!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!