Uncategorized

Πρωταθλητές Ελλάδος οι νέοι του Θρύλου

Το 3ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Super League K-20 κατέκτησε και μαθηματικά το μεσημέρι της Κυριακής στην Λιβαδειά η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σ’ αγώνα της 28ης ημέρας της διοργάνωσης του Λεβαδειακού και φτάνοντας τους 72 βαθμούς διατηρήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον “θρόνο” του. Η ομάδα μετά από 26 αγώνες έχει 23 νίκες και 3 ισοπαλίες και επόμενος στόχος στους 4 αγώνες που απομένουν είναι το αήττητο!

Το Πρωτάθλημα είναι το 3ο συνεχόμενο για την Κ-20 και το 6ο για την ομάδα Νέων. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει την κούπα το 2004 (Εθνική κατηγορία), το 2010, το 2013, το 2015, το 2016 και το 2017. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού μ’ αυτό τον τίτλο έφτασε τους 11 αφού εκτός από τα 6 της ομάδας Νέων έχει κατακτήσει και 3 με την Κ-17 (2010, 2011, 2015) αλλά και 2 με την Κ-15 (2014, 2016).

Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-1 με τον Κώστα Κιρτζιαλίδη στο 12′ ενώ στο 22′ ο Δημήτρης Τασιούλης εκτελεί κόρνερ και ο Κώστας Μεγαρίτης μέσα από την περιοχή με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίζει ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και δημιουργεί ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στο 49′ ο Τασιούλης χάνει σπουδαία ευκαιρία αλλά ο τερματοφύλακας διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ την μπάλα ενώ στο 51′ ο Κιρτζιαλίδης και μετά ο Μεγαρίτης χάνουν τριπλή ευκαιρία.

Ο Λεβαδειακός μειώνει στο 81′ σε 1-2 με τον Γρηγοριάδη αλλά ο Ολυμπιακός σημειώνει και 3ο τέρμα στο 90+2. Ο Αργύρης Καμπετσής βγάζει ασίστ στον Φώτη Τσιλίκη και ο τελευταίος στέλνει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βασίλης Βούζας μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος σημείωσε: “Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά για την μεγάλη τους προσπάθεια και το κατόρθωμα τους. Το Πρωτάθλημα ανήκει σ’ αυτά. Αποδείξαμε πως διαθέτουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και τους πιο ποιοτικούς παίκτες στην ηλικία τους. Είναι σημαντικό να είσαι για 3 συνεχή χρόνια στην κορυφή αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι παιδιά της Ακαδημίας παίζουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Θα συνεχίσουμε με στόχο την κατάκτηση και άλλων Πρωταθλημάτων και φυσικά για να δώσουμε και άλλα παιδιά στην μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει φυσικά η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο κ. Παύλου που είναι πάντα δίπλα μας και μας παρέχουν τα πάντα”.

Ο αρχηγός Άρντιτ Τόλι είπε: “Είμαι από τους τυχερούς που έχω πάρει 3 συνεχόμενα Πρωταθλήματα. Είναι μια σπουδαία ημέρα για εμάς. Μπράβο σ’όλους. Στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές, στον Διευθυντή της Ακαδημίας. Είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος και αυτά τα τρία χρόνια διαπρέπουμε και εντός συνόρων αλλά και στην Ευρώπη. Δεν είναι σημαντικό μόνο ότι κερδίζουμε αλλά και ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο

Ο Κώστας Μεγαρίτης τόνισε: “Είναι ένα κατόρθωμα. Είμαστε περήφανοι που κερδίσαμε και αυτό το Πρωτάθλημα και ανήκουμε στον Ολυμπιακό. Αυτός ο σύλλογος είναι μοναδικός. Τώρα θέλουμε το αήττητο. Κάθε ημέρα βάζουμε καινούργιους στόχους. Δεν μας φτάνει μόνο η κορυφή. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι σ’ όλους τους τομείς”.

Ο Μάριος Βρουσάι που είναι και πρώτος σκόρερ με 19 γκολ σημείωσε: “Μπράβο σ’ όλους. Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά με ωραίο ποδόσφαιρο πήρα και αυτό το Πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε για το αήττητο. Θέλουμε να το πετύχουμε και αυτό. Στόχος μου είναι να τελειώσει η χρονιά και εάν αξίζω να είμαι στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας”.

Το παρών στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Βοιωτίας έδωσε ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τους προπονητές. Μαζί του και ο Νίκος Τοπολιάτης ο οποίος για 2 παιχνίδια κάθισε στον πάγκο της Κ-20.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σφυρίδης, Βυθούλκας,Μερεντίτης, Φάσσας,Γεωργακόπουλος (46′ Σαραντίδης), Γρηγοριάδης, Δαρδαμάνης, Λιάγκας,Μέσι (70′ Παπαθεοδώρου), Νίκας,  Ζυμπέρι (86’Πόρης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γαβαλάς, Ξύδας (67′ Αγιώτης), Φουάσης (58′ Κουγιός), Λάμπρου, Τόλι, Πλέγας, Κιρτζιαλίδης, Τασιούλης (71′ Τσιλίκης), Μεγαρίτης,Βρουσάι, Καμπετσής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!