Uncategorized

Οι…el clássico ερυθρόλευκοι

Σήμερα ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει όλα τα μάτια του στραμένα στο el clássico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κατ εξοχήν είχε παίκτες που είχαν περάσει από τις δύο αυτές ομάδες ή που αγωνίστηκαν σε αυτές μετά το πέρασμά τους από τον Ολυμπιακό, όπως η περίπτωση του Γιάγια Τουρέ.

Πάμε να τους θυμηθούμε:

1) Τζιοβάνι
Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να ξεκινήσουμε με κάποιον άλλον πέρα από τον Βραζιλιάνο μάγο Τζιοβάνι που το καλοκαίρι του ’99 ήρθε από την Μπάρτσα στον Ολυμπιακό.

2) Ριβάλντο
Ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι ήταν ένας από τους λόγους που ο συμπατριώτης του και πρώην κάτοχος της χρυσής μπάλας, Ριβάλντο, το καλοκαίρι του 2004 ήρθε στον Ολυμπιακό, έχοντας αγωνιστεί με τεράστια επιτυχία στην Μπαρτσελόνα και μάλιστα υπήρξε και συμπαίκτης του Τζίο.

3) Καρεμπέ
Ο Γάλλος Σούπερ σταρ που σήκωσε τα πάντα με την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και την εθνική Γαλλίας, το καλοκαίρι του 2001 ήρθε στον Ολυμπιακό έχοντας αγωνιστεί τρεις σεζόν από το 1997 έως το 2000 στην Ρεάλ Μαδρίτης και με ενδιάμεση στάση την Μίντλεσμπρο ήρθε στον Θρύλο.

4)Ραούλ Μπράβο
Ο Ραούλ Μπράβο υπήρξε βασικό μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και παίκτης της ομάδας των γκαλάκτικος μαζί με τους Μπέκαμ, Ζιντάν Φίγκο , Ρονάλντο, Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος και πολλούς άλλους.Πλέον αγωνίζεται στην ομάδα του Άρη και την Football League.

5)Τουρέ
Ο Γιάγια Τουρέ έκανε κάτιδιαφορετικό από όλους τους παραπάνω. Έκανε την αντίθετη διαδρομή και από τον Ολυμπιακό με ενδιάμεση στάση την Μονακό, βρέθηκε και βοήθησε τα μέγιστα την Μπαρτσελόνα. Πλέον αγωνίζεται στην Αγγλία και την Μάντζεστερ Σίτυ.

6) Αφελάι
Ο Ολλανδός Αφελάι πήγε στην ομάδα της Μπαρτσα με πολλές περγαμηνές αλλά δεν κατάφερε να στεργιώση. Ήρθε στον Ολυμπιακό και έκανε σχετικά καλή σεζόν σκοράροντας με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις, από Κύπελλο Ελλάδος μέχρι  Τσάμπιονς Λιγκ.

7)Ζούλιο Σέζαρ
Ο Βραζιλιάνος Ζούλιο Σέζαρ βρέθηκε στον Ολυμπιακό έχοντας αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία και στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο κεντρικκς αμυντικός έκανε σπουδαίες εμφανίσεις κι πέτυχε όμορφα γκολ κυρίως με κεφαλία

8)Μιγκέλ Τόρες
Ήρθε στον Ολυμπιακό με σκοπό να καλύψει το άκρο της άμυνας των πρωταθλητών Ελλάδος αλλά δε κατάφερε να πείσει. Μάλιστα στη Ρεάλ που αγωνιζόταν είχε αγωνιστεί και σε el clássico με την Μπαρτσελόνα.

9)Αμπιντάλ
Ο Έρικ Αμπιντάλ συνέδεσε το όνομα του με την Μπαρτσελόνα όχι μόνο για τις σπουδαίες αγωνιστικές του επιδώσεις αλλά και για την στήριξη ππυ δέχτηκε από τους μπλαουγκράνα λόγω του προβλήματος υγείας. Ήρθε στον Θρύλο έστω και για λίγο και δέθηκε πολύ με την ομάδα.

10)Σαβιόλα
Ο Σαβιόλα όπως και ο επόμενος παίκτης ήταν από τις περιπτώσεις που αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες-Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Ήρθε στον Ολυμπιακό και έκανε κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις σκοράροντας και στο Champions League αλλά δεν κατάφερε να πείσει και έφυγς για την Ιταλία.

11)Ντάνι Γκαρσία
Ο Ισπανός Ντάνι όπως και ο Σαβιόλα είχε την τύχη (;) να αγωνιστεί και στις δύο ομάδες με μεγαλύτερη καριέρα κυρίως στην Μπαρτσελόνα ενώ ήρθε από την Ρεάλ. Στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να κάνει αυυά που ήθελε και έφυγε δίχως κάποια προσωπική επιτυχία

Υπάρχουν και δύο εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν με τις φανέλες μία εκ των δύο κορυφαίων τις Ισπανίας

12)Εστεμπάν Καμπιάσο
Ο Αργεντίνος του Ολυμπιακού υπήρξε στην Ρεάλ Μαδρίτης και αυτός την χρυσή χρονιά με τους σπουδαίους σταρ όπως και ο Ραούλ Μπραβο. Από εκεί μετακόμισε στην Ίντερ και την Ιταλία με επόμενο σταθμό την Λέστερ και μετά τον Ολυμπιακό. Τα λόγια φυσικά γι αυτόν είναι περιττά.

13)Μποτία
Ο Αμπέρτο Μποτία μπορεί να αγωνίστηκε κυρίως με την Μπαρτσελόνα Β’ παρόλα αυτά μετρά και μία συμμετοχή με την Μπαρτσελόνα οπότε και αυτός αποτελεί μέλος των ερυθρόλευκων ππυ αγωνίστηκαν σε μία από τις δύο ομάδες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!