Uncategorized

Το πήρε με την μαγκιά του!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 63-58 στο ΣΕΦ και πλέον πάει στο ΟΑΚΑ για το 2-0 και το μεγάλο προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με τον Σπανούλη και τον Μάτζαρη στην περιφέρεια, τον Παπαπέτρου στην θέση τρία και τον Πρίντεζη με τον Μιλουτίνοφ στους ψηλούς. Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν το πρώτο προβάδισμα τρία λεπτά μετά την αρχή με 7-4. Το πρώτο τάιμ άουτ βρήκε τον θρύλο να είναι μπροστά με 10-4 παίζοντας πολύ καλή άμυνα μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισε την εξαιρετική της απόδοσης στο παρκέ και πλέον είναι στο +7 με 15-8. Τελικά η εναρκτήρια περίοδος τελείωσε με 19-10 υπέρ του Ολυμπιακού δείχνοντας άριστο πρόσωπο στο παρκέ.

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν ανάλογο για την ομάδα του Πειραιά που πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα με 22-11. Όμως τα επόμενα τρία λεπτά σημαδεύτηκαν από άστοχες επιθέσεις μετά από πολλά επιθετικά ριμπάουντ με αποτέλεσμα η ομάδα να χάνει το οποίο προβάδισμα είχε πάρει και να βρίσκεται πίσω με 26-27 με 3’ να μένουν για το ημίχρονο. Παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι έδειξαν μία μικρή αντίδραση και τελείωσαν προηγούμενοι το πρώτο ημίχρονο με 34-32.
Είναι άξιο να αναφέρουμε ότι στην πρώτη περίοδο όπου ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος μπήκαν συνολικά 19 πόντοι ενώ στην δεύτερη περίοδο όπου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μπήκαν 37! Άρα αμέσως καταλαβαίνουμε ότι όταν το παιχνίδι δεν έχει γρήγορο ρυθμό οι ερυθρόλευκοι έχουν το καθαρό προβάδισμα.

Η αρχή της δεύτερου ημιχρόνου ήταν και πάλι πολύ καλή για τον Ολυμπιακό ο οποίος παίρνει και πάλι ένα προβάδισμα με +7 αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να καλέσει τάιμ άουτ. Και σε αυτή την περίοδο οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν έχοντας την υπέροχη θέλοντας να κρατήσει και να αυξήσει οσο μπορεί το προβάδισμα του. Και όμως γίνεται το ίδιο και πάλι ο Ολυμπιακός χάνει το προβάδισμα του και πλέον είναι πίσω με 45-46. Και αυτό συνεχίστηκε αφού στο τέλος της τρίτης περιόδου η ομάδα μας βρίσκετε πίσω με 48-50.

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδος που θα κρίνει το παιχνίδι ξεκινάει με τους ερυθρόλευκους να είναι μπροστά με 53-50 δείχνοντας ότι ελέγχουν το παιχνίδι αλλά να μην το έχουν καθαρίσει πράγμα το οποίο ελπίζουμε να μην του στοιχήσει. Με 4’ λεπτά να μένουν πρόβλεπε ένα πολύ αμφίρροπο φινάλε αφού πλέον και πάλι ο Παναθηναϊκός είναι στο +1 με 53-54. Έχουν μείνει 1:45 και ο Ολυμπιακός είναι αυτός στο +1 με 59-58. Ο Μιλουτίνοφ είναι αυτός που βγάζει λίγο από την δύσκολη την ομάδα του καθώς δείνει ένα προβάδισμα τριών πόντων με 61-58. Και αυτός που τελειώνει το παιχνίδι είναι ο Σπανούλης ο οποίος έδειξε ψυχραιμία βάζοντας δύο βολές και έγραψε το 63-58. Τελικό σκορ είναι αυτό που έγραψε ο Σπανούλης δηλαδή το 63-58.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!