Uncategorized

Πάμε να κάνουμε την… “φασαρία” μας

Λίγες ώρες έμειναν για το μεγάλο ραντεβού της ομάδας μας με την ΤΣΣΚΑ.Ενα ραντεβού σχεδόν καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια στα φάιναλ φορ με εξαιρετική παράδοση για μας .Πάμε να δώσουμε κάποια γενικά στοιχεία για τις 4 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

– Ο Ολυμπιακός θα κατέβει σε ένα ακόμα φάιναλ φορ με τον τίτλο του αουτσάιντερ.Ένας τίτλος που νομίζω πως μας ταιριάζει απόλυτα και με  αυτόν η ομάδα αυτή έχει κάνει τις μεγαλύτερες …ζημιές στην Ευρώπη.

– Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο δυνατό-ισορροπημένο φάιναλ φορ στην ιστορία της Euroleague μετά από αυτό του Βερολίνου . Έχει τις 3 ομάδες με το μεγαλύτερο μπάτζετ της διοργάνωσης, έχει τις ομάδες που κατά γενική ομολογία άξιζαν με την συνολική πορεία τους στην κανονική περίοδο αλλα και στα πλέι οφ να  βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη.
Γενικό προφίλ ομάδων:

– ΤΣΣΚΑ:  Η πιο ισορροπημένη ομάδα του Final 4. Διαθέτει 2 γκαρντ επιπέδου NBA. Μίλος και Ντε Κολό είναι σημεία αναφοράς στο επιθετικό παιχνίδι της αρκούδας και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν την διαφορά είτε με προσωπική ενέργεια και σκορ είτε με τάισμα… στο στόμα των συμπαίκτών τους.Παίχτες κλειδιά είναι ο Βοροντσέβιτς που βρίσκει εύκολα σκορ από το τρίποντο και καταθέτει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ μαζί με τον Χάινς που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο ματς και κυρίως στην άμυνα.

Ρεαλ: Διαθέτει το πιο πλήρες ρόστερ με το μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο. Είναι γεμάτη σε κάθε θέση.Το μεγάλο της αστέρι και βαρόμετρο στο παιχνίδι της είναι ποίος άλλος; Ο Σέρχιο Γιούλ. Ανερχόμενο αστέρι και για λίγο ακόμα στα ευρωπαϊκά παρκέ
ο Λούκα Ντόνσιτς. Παίχτες κλειδιά ; Αγιόν, Ρούντι,Χάντερ,Ράντολφ,Κάρολ,
Ματσιούλις. Είπαμε έχει το πιο πλήρες ρόστερ με εξαιρετικό επιθετικό ταλέντο που αν πιάσουν ρυθμό τα πράγματα είναι …σκούρα για κάθε αντίπαλο.

– Φενέρ: Η διοργάνωση είναι στο σπίτι της. Οι Τούρκοι θέλουν όσο τίποτε άλλο να έρθει το πρώτο ευρωπαϊκό στην αγκαλιά τους. Έχουν στο τιμόνι τους τον πιο έμπειρο σε τέτοιες καταστάσεις κόουτς. Θέλει να αποδείξει και αυτός ότι ο πακτωλός εκατομμυρίων που έχει ξοδέψει όλα αυτά τα χρόνια στην Φενέρ δεν θα πάνε στον πάτο του πιγαδίου. Αστέρι τους είναι φυσικά ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Παίχτες κλειδιά; Σλούκας, Γιούντο,Βέσελι, Ντατόμε και Ντίξον.

Πάμε τώρα στην ομάδα μας.
Ο Ολυμπιακός όπως είπαμε πάει σαν αουτσάιντερ. Έτσι πήγε όλες τις φορές που κατέκτησε το τρόπαιο αρα δεν μας ..Χαλάει καθόλου. Σημείο στήριξης μας η ΆΜΥΝΑ. Παπανικολάου, Μάντζαρης Παπαπέτρου και Μπιρτς  θα είναι τα κλειδιά μας πίσω. Σπανούλης Πρίντεζης και Γκρίν θα τραβήξουν το κουπί μπροστά.Ειναι αυτονόητο βέβαια ότι σε τέτοιου επιπέδου παιχνίδια η βοήθεια είναι ομαδική και από τους πάντες έστω και για μια άμυνα για ένα κόψιμο μια φάση. Πάμε να τους.. θυμίσουμε τα ψυχολογικά τους όταν η μπάλα καίει και μας έχουν μπροστά τους.

– Θέλω να σταθώ επίσης σένα θέμα που έχει να κάνει με τους ξένους της ομάδας μας. Όλη την χρονία, κατά γενική ομολογία, το μεγαλύτερο βάρος του …κάρου είχε πέσει στις πλάτες των Ελλήνων παιχτών που ως ένα βαθμό ήταν και φυσιολογικό.Έφτασε η μεγάλη ώρα όμως να δείξουν και να αποδείξουν και οι νέοι ότι είναι πραγματικά παίχτες τοπ επιπέδου, παίχτες που στα πολύ δύσκολο θα δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν με ψυχή και πάθος προσφέροντας και αυτοί με τη σειρά τους πραγματική ώθηση στην ομαδα. Τέτοια… τριήμερα χτίζουν καριέρες,λύνουν προβλήματα ζωής… και όπως έχει πει και ο αρχηγός μας ” δεν ξέρεις αν θα σου ξανά δοθεί    τέτοια ευκαιρία”. Θέλω να δω λοιπόν απ τα νέα παιδιά της ομάδας κατάθεση ψυχής…

Για τους παλιούς είναι δεδομένο ότι θα “πεθάνουν” στο παρκέ ότι και αν γίνει στο τέλος.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε την…ΦΑΣΑΡΊΑ ΜΑΣ.  ΠΆΜΕ ΡΕ ΘΡΥΛΕ.

ΥΓ. Πρόβλεψη τελικού: Ολυμπιακός- Ρεάλ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!