Uncategorized

Μόνο περηφάνεια για τον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει ξανά το θαύμα και ηττήθηκε στο τελικό απέναντι στην Φενέρ με 80-64.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στην περιφερειακή άμυνα με τους Τούρκους  να περνούν από την αρχή προβάδισμα με 16-8. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει κακά και στις δύο πλευρές του παρκέ με αποτέλεσμα από τα πρώτα λεπτά να κυνηγάει στο σκορ. Αλλά στην διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παιχνίδι παίζοντας καλύτερη άμυνα τελειώνοντας την περίοδο βρισκόμενος πίσω στο σκορ με 26-18. Το ξεκίνημα είναι παρόμοιο με το προχθεσινό με τον Ολυμπιακό να θέλει να επαναλάβει το άθλο της Παρασκευής.

Και πράγματι ο Ολυμπιακός επιστέφει στο παιχνίδι με τους αναπληρωματικούς να δίνουν το 100% και να μειώνουν σε 29-25 αναγκάζοντας την Φενέρ να καλέσει τάιμ άουτ. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλους ξεκούρασε τον Ντομινίκ Γουότερς στον ημιτελικό για να τον έχει φρέσκο σήμερα. Όμως ο Ολυμπιακός δεν συνέχισε καλά χάνοντας πολλές ευκαιρίες να μείωσει το σκορ δίνοντας την ευκαιρία στην Φενέρ να πάρει και πάλι διαφορά εννέα πόντων 34-25 με 4’ να μένουν για το τέλος του ημιχρόνου. Όμως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ είναι εδώ αφού ξανά μειώνει στους πέντε πόντους με τον Βαγγέλη Μάντζαρη με τρίποντο να κάνει το 37-32. Τελικά παρόλο που η Φενέρ σκόραρε στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Μπίρτς στην εκπνοή του δεύτερου ημιχρόνου πρόσθεσε άλλους δύο πόντους με τους τυπικά αλλά και ουσιαστικά φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια βρισκόμενοι πίσω με 39-34 και να δείχνει ότι μπορεί να κάνει ότι έκανε με την ΤΣΣΚΑ και να ξανά ξεράνει όλη την Ευρώπη.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό ο οποίος μειώνει σε 44-40 με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε βάζοντας δύο στα δύο τρίποντα. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισε δυνατά στο παρκέ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και κρατάει ακόμα την διαφορά σε ελεγχόμενα επίπεδα από τώρα η Φενέρ προηγείται με 49-44. Η συνέχεια ήταν καταστροφική για τον Ολυμπιακό ο οποίος δέχεται ένα 11-0 δίνοντας στην Φενέρ μια διαφορά της τάξης των 13 πόντων με 57-44. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο -12 αφού δεν μέτρησε το προφανές καλάθι του Παπανικολάου έτσι το σκορ βρίσκεται στο 60-58.

Το τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο που θα κρίνει τον τίτλο άρχισε με την Φενέρ να είναι στο +15 πλέον 65-50. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ σκούρα για τον Ολυμπιακό ο οποίος δέχεται βομβαρδισμό από την περιφέρεια και είναι πίσω με 18 πόντους και 8’ να μένουν ακόμα. Το θαύμα που έκανε το 2012 είναι δύσκολο να το ξανά επαναλάβει. Ο Ολυμπιακός το πάλεψε για 25’ μετά ξεψύχησε και παρέδωσε τα όπλα με το σκορ να είναι στο 80-61 και 2’ να μένουν στο ρολόι. Η Φενέρ είναι πρωταθλήτρια ευρώπης αλλά ο Ολυμπιακός είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ γιατί έφτασε έως εδώ ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά για ακόμη μια φορά. Συγχαρητήρια σε όλους και ψηλά το κεφάλι γιατί ο Ολυμπιακός είναι περήφανος για αυτό που έχει. Τελικό σκορ για το τυπικό είναι το 80-64.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!