Uncategorized

Το έκανε ξανά και ξανά και ξανά

Η ομάδα των θαυμάτων και των ανατροπών είναι και πάλι εδώ. ΑΠΙΣΤΕΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΊΖΕΙ ΜΕ 78-82 την ΤΣΣΚΑ και να πηγαίνει στον τελικό.

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το αγωνιστικό κομμάτι του Final Four ξεκινάει υποδεχόμενο τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ οι οποίοι θα αναμετρηθούν στον πρώτο ημιτελικό. Ένα παιχνίδι που έχει μεγάλη προϊστορία τα τελευταία χρόνια κυρίως στο Final Four αφού το 2012, 2013 και το 2015 οι ερυθρόλευκοι έριξαν στο καναβάτσο τους Ρώσσους. Θα το κάνουν και φέτος; Το ελπίζουμε. Το Σινάν Ερντέν είναι έτοιμο οι παίκτες είναι έτοιμοι και το παιχνίδι αρχίζει.

Με την παρουσία του κόσμου να είναι υπέρ αισθητή στο γήπεδο ο Ολυμπιακός έχοντας τον έκτο παίκτη στο πλευρό του θέλει να πάει πάλι στον τελικό. Στα πρώτα λεπτά η Ρωσσική ομάδα ήταν αυτή που άρχισε το παιχνίδι καλύτερα προηγούμενη με 5-2. Όμως ο Ολυμπιακός απάντησε γρήγορα και ισοφάρισε σε 9-9. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πολύ κακά έξω από την γραμμή των τριών πόντων έχοντας μόλις ⅙ αλλά χάρις το παιχνίδι μέσα από την ρακέτα με την καλή άμυνα βρίσκεται κοντά στο σκόρ. Παρόλα αυτά η Ρώσοι βρήκαν από το πουθενά μια μικρή διαφορά προηγούμενη με 18-10. Τελικά η πρώτη περίοδος του ημιτελικού τελείωσε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο -6 με 18-12 αλλά να δείχνει ότι αν βελτιωθεί και στα δύο κομμάτια του παρκέ μπορεί να διεκδικεί μέχρι το τέλος το παιχνίδι.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ ισορροπημένα και από τις δύο πλευρές με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται αλλά χωρίς να έχει διαφορά ασφαλείας και να είναι μπροστά μόλις με τέσσερις πόντους 24-20. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην επίθεση αλλά και η άμυνα με αλλαγή που παίζει στο πικ εν ρολ που βγάζει μισ ματς κάνει την ομάδα του Ιτούδη να παίρνει μια διαφορά 10 πόντων 30-20. Δεν άλλαξαν πολλά κατά την διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου αφού ο Ολυμπιακός συνέχισε μέτριος και κράτησε την διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους αφού ο Δημήτρης Αγραβάνης με ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου έκανε το 40-33.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ καλά για τον Ολυμπιακό οποίος βρήκε λύσεις επιθετικά υποχρεώνοντας την ΤΣΣΚΑ να κάνει πέντε φάουλ ενώ ταυτόχρονα μείωσε σε 44-40. Η τυπικά γηπεδούχος στον πρώτο ημιτελικό δεν άφησε τον Ολυμπιακό να μειώσει κι άλλο την διαφορά αλλά ούτε την ανέβασε αφού στο πρώτο τάιμ άουτ του δεύτερου ημιχρόνου το σκόρ βρίσκεται στο 51-44. Παρόλο που η ΤΣΣΚΑ πήρε μια διαφορά ακόμα και έντεκα πόντων ο Ολυμπιακός χάρις τον καυτό Κώστα Παπανικολάου μείωσε και πάλι στους 6 πόντους 60-54 (ακόμα και με πολύ εχθρική διαιτησία ο Ολυμπιακός είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι). Ο Ολυμπιακός αρνείται να χάσει δεν τα παράτα ΠΟΤΕ με τον εξολοθρευτή Βαγγέλη Μάντζαρη να βάζει ένα τρομερό τρίποντο και να στέλνει τους ερυθρόλευκους στο τέλος της τρίτης περιόδου στο -4 (64-60).

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδος άρχισε με τον Ολυμπιακό να δείχνει χαρακτήρα και να μειώνει στους δύο πόντους 64-62 αλλά η ΤΣΣΚΑ να έχει και τους διαιτητές μαζί της. Πραγματικά οι διαιτητές θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές κάνουν τα πάντα κατά του Ολυμπιακού. ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΤΑΙ. Ο Σπανούλης με ΤΡΙΜΠΟΝΤΑΡΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει αφού μένουν 2’ μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός είναι μπροστά με 73-74. Ότι και να γίνει ο Ολυμπιακός είναι νικητής. Τι να μας κάνει ο Τεόντοσιτς, τι κι αν έβαλε τρίποντο και ισοφάρισε ο Ολυμπιακός βρήκε απάντησε με τον Έρικ Γκριν να βάζει ξανά με τρεις πόντους μπροστά τους ερυθρόλευκους (76-79). Με 0,41 να μένουν ο Ολυμπιακός έχει ένα +2 και έχει και την επίθεση. Είναι πολύ κοντά να κερδίσει όχι μόνο την ΤΣΣΚΑ αλλά και τους διαιτητές οι οποίοι μας έχουν ΣΦΆΞΕΙ. ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…….  Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΌ ΡΊΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΆΤΣΟ ΤΗΝ ομάδα του Ιτούδη. Τελικό σκορ 78-82.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!