Uncategorized

Όλα τα final-4 του Θρύλου

Το Red Pen24 σας παρουσιάζει ο,τι συνέβει στα 9 προηγούμενα final-4 που πήρε μέρος ο Ολυμπιακός όπου κατάκτησε τα 3 από τα 9 ενώ βρέθηκε στον τελικό συνολικά 7 από τις 9 φορές!!!
Πάμε να τα δούμε:

1993-94

Ο Ολυμπιακός έχοντας αποκλείσει τη Βίρτους Μπολόνια εξασφαλίζει την παρθενική συμμετοχή του σε Final-4. Στο δρόμο του στον ημιτελικό του final-4; O Παναθηναϊκός. Ο “εμφύλιος” στο Τελ Αβίβ ήταν ο πρώτος στα χρονικά χάρις τη σπουδαία εμφάνιση του Ρόι Τάρπλεϊ (22 πόντοι, 16 ριμπάουντ) ο Ολυμπιακός κερδίζει τον ΠΑΟ και περνάει στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του.Ο τελικός σημμαδεύεται από τις χαμένες βολές του Πάσπαλι και τελικά η αντίπαλος του η Μπανταλόνα κατακτά τον τίτλο .

1994-95

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο final-4 της Σαραγόσα αποκλείοντας την ΤΣΣΚΑ. Στον… ημιτελικό ξαναβρίσκει τον Παναθηναϊκό και τον ξανακερδίζει με 58-52.Στον τελικό αντίπαλος η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία είχε σε εκπληκτική μέρα τον Άρβιντας Σαμπόνις και οι Ισπανοί κερδίζουν τον Ολυμπιακό

1996-97

Στη Ρώμη και στο Final-4 έφτασε κερδίζοντας με 2-0 τον καλό πελάτη Παναθηναϊκό . Στον ημιτελικό πατά την Ολίμπια Λουμπλιάνας και στον τελικό την Μπαρτσελόνα και στέφεται για πρώτη φορά Πρωταθλητής Ευρώπης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντέιβιντ Ρίβερς καθώς ο Αμερικανός έχει 28 πόντους στον ημιτελικόκαι 26 πόντους στον τελικό. Τρομερό προπονητικό σόου και στον πάγκο από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός κάνει το τρεμπλ!

1998-99

Ο Ολυμπιακός είναι παρών στο ραντεβού με το Final-4 του Μονάχου αποκλείοντας στα πλέι οφ τη γαλλική Βιλερμπάν με 2-0. Παρόλα αυτά δεν τα καταφέενει στον ημιτελικό και χάνει από την Ζαλγκίρις η οποία παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ κατακτά το πρωτάθλημα Ευρώπης!

2008-2009

Οι Αγγελόπουλοι έχουν διαδεχθεί τον Κόκκαλη και στον πάγκο βρίσκεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Αποκλείουν με 3-1 στη σειρά τη Ρεάλ Μαδρίτης και στον ημιτελικό χάνουν για πρώτη φορά από τον ΠΑΟ χάρις το χαμένο σουτ του Γιάννη Μπουρούση στην τελευταία επίθεση και το 84-82 τους αφήνει εκτός τελικού ενώ δεν τα καταφέρνει ούτε στον μικρό τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα

2009-2010

Ο Ολυμπιακός είχε μία από τις πιο γεμάτες ομάδες του όλων των εποχών και προκρίνετε με 3-1 απέναντι στην πολωνική Πρόκομκ. Στον ημιτελικό στο Παρίσι συναντά την Παρτιζάν, το ματς πηγαίνει στην παράταση με 67-67 και τελικά κερδίζει με 83-80! Στον τελικό όμως η Μπαρτσελόνα παρουσιάζεται καλύτερη και χάνει με 86-68.

2011-12

Ο Ολυμπιακός μετά από 15 χρόνια επιτέλους τα ξανακαταφέρνει! Στο τιμόνι ξανα ο κόουτς του 1997 Ντούσαν Ίβκοβιτς, και προκρίνεται με το 3-1 επί της Σιένα.
Το final-4 γίνετε στην Κωνσταντινούπολη και, αφού αποκλείει την Μπαρτσελόνα, και στον τελικό συναντά την ΤΣΣΚΑ των πολλών εκκατομυρίων! Οι Ρώσσοι προηγούνται με 19 πόντους, και όμως η ομάδα του Πειραιά έκανε το θαύμα της Πόλης και γύρισε το ματς με τον Πέίντεζη να σκοράρει το χρυσό καλάθι λίγα δέκατα πριν το τέλος του αγώνα και ο Ολυμπιακός είναι ξανα πρωταθλητής Ευρώπης!

2012-2013

Ο Ολυμπιακός μετά το 3-2 επί της Εφές στα πλέι οφ προκρίνεται στο final-4 και θέλει να υπερασπιστεί το στέμα του! Και το κάνει!!!!
Πατάει πρώτα την ΤΣΣΚΑ και παίρνει το εισιτήριο του τελικού όπου βρίσκει και πατά με τη σειρά της τη Ρεάλ Μαδρίτης ρίχνοντας της 100 πόντους στο κεφάλι κι έχοντας επιστρέψει από το -17. Πρωταγωνιστής και mvp ο Βασίλης Σπανούλης με 5 σερί τρίποντα!

2014-2015

Ο Ολυμπιακός, με το 3-1 επί της Μπαρτσελόνα παρά το μειονέκτημα έδρας, πηγαίνει στη Μαδρίτη και στον ημιτελικό κερδίζει την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη χάρη στον εξαιρετικό αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη. Ο τελικός όμως δεν εξχε την ίδια εξέλιξη και ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρνει και χάνει από την γηπεδούχο Ρεάλ.

2016-2017

Ο Ολυμπιακός κερδίζει με 3-2 την ΕΦΕΣ και παίρνει το εισιτήριο για το 10ο final-4 της ιστορίας του… Εδώ θα είμαστε να τη ζήσουμε μαζί του! Θρύλος είσαι όλα τα μπορείς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!