Uncategorized

Ποιος ρολίστας;

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την τρίτη μεταγραφή του για φέτος με τον Γάλλο Κιμ Τιλι που θα καλύψει τη θέση 4 πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη.Κακά τα ψέματα μετά την αποχώρηση του Πρεντ Πετγουε’ι’ οι τρόποι που προσπάθησε η ομάδα να καλύψει το μπακ απ του Πρίντεζη είτε με τον Ιωάννη Παπαπέτρου είτε με τον Δημήτρη Αγραβάνη δεν είχαν τα επιθυμητά αποτέλεσμα. Οι επιλογές αυτές είχαν συνέπεια να δούμε τον Γιώργο Πρίντεζη στο τέλος της σεζόν να παίζει κυριολεκτικά χωρίς ανάσα και να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό εξαιτίας της υπερφόρτωσης που υπέστη.
Πάμε να δούμε όμως τί παίχτης είναι ο Γάλλος που πρόσθεσε στην φαρέτρα του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

-Έχει ύψος 2.11 εκατ. δηλαδή μιλάμε για ένα ψηλό 4αρι που θα μπορεί να δώσει λύσεις και σε χαμηλά σχήματα από την θέση 5.

– Αν και 211 εκατοστά όπως είπαμε πιο πάνω έχει γρήγορα πόδια που τον βοηθούν να βγει αρκετά μακριά απ την ρακέτα και να μαρκάρει ακόμα και πιο κοντούς αντιπάλους με αποτελεσματικότητα.

– Με το κορμί του μπορεί να κλείνει χώρους και να περιορίζει το οπτικό πεδίο των αντιπάλων πασέρ εντός της ρακέτας κυρίως.

– Επιθετικά  το ποσοστό του στο τρίποντο που “γυρίζει”  πάνω κάτω στο 40% είναι το μεγάλο του όπλο. Εκτός απ το ότι η ομάδα βρίσκει άλλον ένα αξιόπιστο σουτέρ 3 πόντων η δυνατότητα του αυτή αναγκάζει τους αντίπαλους ψηλούς να “βγαίνουν” αρκετά έξω για να τον μαρκάρουν κανοντας την ρακέτα τους πιο ευάλωτη. Επίσης έχει αρκετά καλό ποσοστό στις βολές. Το αναφέρουμε και το κοιτάμε πλέον πάντα στους νέους παίχτες το θέμα των βολών γιατί Ολυμπιακός και βολές …

– Αν πάρει σωστά την μπάλα κάτω η κοντά στο καλάθι έχει καλά τελείωματα. Είπαμε και πιο πάνω το ύψος του σε συνάρτηση με τα γρήγορα πόδια που έχει,είναι εκτός από αμυντικό και επιθετικό όπλο.

– Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να ξεχωρίσουμε και δεν το καταγράφει καμιά στατιστική κατηγορία είναι το μπασκετικό IQ του. Παίζει έξυπνα σε άμυνα και επιθέση αφού παίρνει καλές θέσεις και στις 2 πλευρές του παρκέ.

– Επίσης πρέπει να σταθούμε και σε κάποια άλλα χαρακτηριστηκά του που μέτρησαν σημαντικά στην απόφαση του τεχνικού τιμ να τον επιλέξει.
Είναι ένας πολύ ομαδικός παίχτης.Βάζει την συνολική λειτουργεία της ομάδας πάνω απ τον εαυτό του και τα στατιστικά του. Δεν θα “στραβώσει”  αν σ ένα ματς λόγω αναγκών παίξει 10 και όχι 15 λεπτά. Ξέρει ποιος θα είναι ο ρόλος του και τι περιμένει η ομάδα από τον ίδιο .

Μπορεί άνετα να γίνει “καμικάζι” δηλαδή να μπει για 5 λεπτά στο παρκέ με εντολή να δώσει το 100% της ενέργειας του στην άμυνα και θα το κάνει. Είναι παίχτης ομάδας και παίχτης προπονητή.
Επίσης πρέπει να υπολογίσουμε ότι είναι σε πολύ καλή μπασκετική ηλικία στα 29 του. Έρχεται απ το κορυφαίο και πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και από μια ομάδα που χρόνια τώρα στην Ευρωλίγκα είναι στο τοπ 8.

Αν βάλει κάποιος στη ζυγαριά όλα αυτά τα στοιχεία που διαθέτει ο Γάλλος σε αντιστοιχία με τα χρήματα που θα δαπανήσει η ομάδα (ακούγεται για λιγότερα από 600 χιλ. ευρώ) μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός πέτυχε μια κίνηση Value for Money.

Υγεία να έχει ο Τιλι πάνω απ όλα και πραγματικά θα βοηθήσει αρκετά και θα δώσει πιο πολλά πράγματα από αυτά που τον παρουσιάζουν δηλαδή ως ρολίστας πολυτελείας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!