Uncategorized

Ήττα στο φιλικό στο Περιστέρι

Την ευκαιρία να δοκιμάσει τους Ζιλέ, Μίλιτς, αλλά και να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό (πχ. Ελαμπντελαουί) είχε στο φιλικό με τον Ατρόμητο ο Μπέσνικ Χάσι. Η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 1-0 και σίγουρα ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να εξάγει χρήσιμα πορίσματα, ενόψει των πλέι οφ του UEFA Champions League, με την Κροατική Ριέκα.

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Καπίνο ήταν στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς και Μίλιτς. Πέραν του Κροάτη μπακ, ντεμπούτο με τη φανέλα του Θρύλου μας έκανε και ο Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος ήταν δίπλα στον Ρομαό, στον άξονα. Μπροστά τους, ως δεκάρι ο Φορτούνης, αριστερά στην πτέρυγα ήταν ο Μάριν, δεξιά ο Καρσελά και στην κορυφή της επίθεσης ο Εμενίκε. Το ματς άρχισε με πολύ κακές προϋποθέσεις, για την ομάδα μας. Σε μία προσπάθεια, αμέσως μετά το 15’, ο Νιγηριανός στράικερ χτύπησε και δεν κατέστη εφικτό να συνεχίσει. Άφησε άμεσα την θέση του στην ενδεκάδα και στο γήπεδο πέρασε ο Μπεν.

Η κατοχή, στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος απείλησε σε μία-δύο περιπτώσεις, από στατικές φάσεις, ή αντεπίθεση. Η ομάδα μας ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και προσπαθούσε να πιέσει την εστία του Ατρόμητου. Ο Ζιλέ ανέλαβε έναν ρόλο του να οργανώνει το παιχνίδι από την άμυνα, παίρνοντας την πρώτη πάσα από τους κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Μίλιτς έπαιξε με τον Μάριν μπροστά του, ο οποίος άφηνε αρκετά τη πλευρά, συνέκλινε και έδινε, έτσι, χώρο στον ακραίο αμυντικό της ομάδας μας. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε καλή εικόνα, έπαιζε συγκροτημένα και προσπαθούσε με την μπάλα κάτω να φτιάξει προϋποθέσεις για γκολ. Δεν κατάφερε να κάνει «κλασσική» ευκαιρία, θα μπορούσε να είχε πάρει δύο πέναλτι (το ένα πιο «καθαρό» από το άλλο…), όμως δεν βρήκε γκολ.

Η επανάληψη άρχισε με αλλαγές για την ομάδα μας, με τους Ανδρούτσο (στο «10»), Πάρντο (δεξιά στην επίθεση) και Σεμπά (αριστερά στην επίθεση) να περνούν στο γήπεδο. Το γκολ που βρήκε ο Θρύλος λίγο πριν το 60’ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Πάρντο και Σεμπά έπαιζαν περισσότερο επάνω στη γραμμή και όχι όπως οι Καρσελά και Μάριν (οι οποίοι συνέκλιναν περισσότερο προς τον άξονα) και έτσι ο Ολυμπιακός, συνολικά, προσέγγιζε διαφορετικά το ματς στο δεύτερο μέρος

Ο Μπεν είχε πολλά τρεξίματα και εξαιρετική πίεση στην αντίπαλη εστία. Ο Φιγκέιρας πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας και δεξιά παρέμεινε ο Ελαμπντελαουί. Λίγη ώρα μετά, ο Πορτογάλος μπακ άφησε την θέση του στον Νικολάου, για να προστατευτεί, έπειτα από επεισόδιο με αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Στο ματς πέρασε και ο Ζντιέλαρ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ανσαριφάρντ αντικατέστησε τον Μπεν, περνώντας στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ατρόμητος κατάφερε, στη μοναδική του ευκαιρία, από στατική φάση, να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα, με το 1-0 να είναι και το τελικό σκορ της φιλικής αναμέτρησης στο Περιστέρι.

Το φιλμ του αγώνα:

23’ Ο Ντάουντα βρήκε τον Μανούσο μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε αλλά ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ.

28’ Ο Μπεν έκλεψε την μπάλα και σε… κατά μέτωπο επίθεση, έφτασε έξω από την περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να χτυπάει στα πόδια των παικτών του Ατρόμητου και να καταλήγει κόρνερ.

44’ Ο Μίλιτς σέντραρε από αριστερά, ο Μπεν την «τσίμπησε», με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

67’ Ο Ντιγκινί με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

75’ Ο Μανούσος απ’ τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

83’ Γκολ 1-0 για τον Ατρόμητο. Μετά από κόρνερ απ’ τα αριστερά, ο Χατζηϊσαΐας πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

89’ Καλή στιγμή για την ομάδα μας. Ο Σεμπά εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από αριστερά και έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, με τον Θεοδωράκη να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς (GK) (82’ Θεοδωράκης), Καρασαλίδης, Μάντσον (63’ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Βασιλακάκης (62’ Βασιλείου), Χατζηϊσαΐας, Ούμπιδες (C), Κιβρακίδης (79’ Νάτσος), Μανούσος (80’ Μενσά), Ντάουντα (62’ Ντιγκινί), Κυριακίδης (62’ Λαζαρίδης).

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο (GK), Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Μίλιτς (62’ Φιγκέιρας, 68’ Νικολάου), Ζιλέ (73’ Ζντιέλαρ), Ρομαό, Μάριν (46’ Σεμπά), Καρσελά (46’ Πάρντο), Φορτούνης (C) (46’ Ανδρούτσος), Εμενίκε (20’ Μπεν, 82’ Ανσαριφάρντ).

ΦΙΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-0 * 9/8/2017 * 20.30

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαμούρης (Πειραιάς)
ΣΚΟΡΕΡ: 83’ Χατζηϊσαΐας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 66’ Χατζηϊσαΐας / 45+ Μάριν, 66’ Φιγκέιρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / –

Πηγή olympiacos.org

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!