Uncategorized

Στους “8” η Εθνική μας!!!

Η Εθνική μας ομάδα τα κατάφερε και προκτίθηκε στους 8 του Eurobasket καθώς νίκησαν την Λιθουανία με 77-64!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρατάχθηκε στο ξεκίνημα με τους: Σλούκα,  Καλάθη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Παπαγιάννη.

Η εικόνα στο ξεκίνημα ήταν πολύ ισορροπημένη και για τις δύο ομάδες με τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 8 πόντους σε 4 λεπτά δίνοντας προβάδισμα με 4 πόντους στην Εθνική (6-10). Η φοβερή ομαδική άμυνα της Ελλάδας στο πρώτο μισό της εναρκτήριας περιόδου την έφερε στο +6 μετά το κάρφωμα του Παπαγιάννη ( ασσίστ Καλάθη)(9-15). Η εθνική μας ομάδα έφτασε μέχρι και στο +8 αλλά γρήγορα ο μεγάλος στάρ των Λιθουανών Γιόνας Βαλαντσιούνας πέτυχε ένα εύκολο καλάθι κερδίζοντας και το φάουλ. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα ήταν εξαιρετική σε όλη την πρώτη περίοδο και μάλιστα πήρε και διψήφια διαφορά μετά το γκολ – φάουλ του Παππά (25-14). Τελικά η πρώτη περίοδος τελείωσε στο +8 για την Ελλάδα (17-25).

Ο Παπανικολάου ξεκίνησε με κόψιμο και τρίποντο στην δεύτερη περίοδο στέλνοντας την Εθνική μας ξανά στο +11(17-28). Η Λιθουανία έκανε ένα μικρό σερί 4-0 αναγκάζοντας τον ελληνικό πάγκο να καλέσει τάιμ άουτ ( 21-28). Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα ήταν που είχε ολοκληρωτικά τον έλεγχο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου έχοντας συνολικά σε 7 λεπτά επιμέρους σκορ 8-5. Και αυτό το προβάδισμα αυξήθηκε περισσότερο χάρις τον Βαλαντσιούνας που έκανε το 27-30(18’). Όμως ο Κώστας Σλούκας με ένα τρίποντο από την γωνία έγραψε το 29-35. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Εθνική μας ομάδα να προηγείται των Λιθουανών με 30-37.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τρομερά για την Εθνική που έδειξε ότι το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τυχαία καλό. Ο Κώστας Σλούκας ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ με 3/3 τρίποντα σε 4 λεπτά δείνοντας ένα +16 στην ομάδα του (36-52). Αν και έμεναν 14 αγωνιστικά λεπτά στο ρολόι για το τέλος η ομάδα μας έδειχνε ότι πολύ δύσκολα θα έχανε το παιχνίδι και την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης. Αλλά η καλή απόδοση της Ελλάδας δεν συνεχίστηκε με τους Λιθουανούς να στέλνουν την διαφορά στο -9(1.20). Με 7 συνεχόμενους πόντους όμως ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μπουρούσης ξανά έστειλε στο καναβάτσο τους Λιθουανούς γράφοντας το 48-61 που ήταν και το σκορ μετά από 30 λεπτά.

Το τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς αφού η Λιθουανία μείωσε στους 9 πόντους με 6 λεπτά να μένουν για το τέλος (54-63). Οι κακές επιστροφές των Ελλήνων διεθνών έφεραν ακόμα πιο κοντά τους Λιθουανούς που με άλλο ένα τρίποντο μείωσαν σε 59-63( 11-0 για τους “γηπεδούχους”). Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Γιάννης Μπουρούσης με ένα ωραίο καλάθι από το ποστ κάνοντας το 59-65(3.54). Με 2.45 δευτερόλεπτα να μένουν η Ελλάδα ήταν στο +9 μετά το τρίποντο και το καλάθι από Αντετοκούμπο και Καλάθη αντίστοιχα. Και αυτός που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα ήταν ο Κώστας Σλούκας με τρίποντο από την κορυφή κάνοντας το 61-73. Στο +14 η ΕΛΛΆΔΑ με 1 λεπτό να έμενε για το τέλος (64-77). Και ήταν το τέλος! Η Ελλάδα είναι στους 8 του Eurobasket 2017 επικρατώντας της Λιθουανίας με 64-77.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!