Uncategorized

Νίκη επί του Ερυθρού στο Ηράκλειο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε θετικά το 2ο τουρνουά μπάσκετ στο Ηράκλειο της Κρήτης επικρατώντας με 70-56 του Ερυθρού Αστέρα παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν όντας κακοί στην επιθετική τους απόδοση και στα πρώτα τρία λεπτά οι Σέρβοι βρέθηκαν μπροστά με 1-5. Εν συνεχεία όμως παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό προηγήθηκαν με 10-7. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πρώτο τάιμ άουτ ζήτησε από τους παίκτες του να μην χαλούσαν τα συστήματα που ξεκινούσαν και να περάσουν την μπάλα στον Μιλουτίνοφ για να τελειώσει την φάση ο ψηλός του Ολυμπιακού. Αυτό έγινε όντως πραγματικότητα αφού ο Μιλουτίνοφ ήταν το “σκαλοπάτι” στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ομάδα μας να τελείωσε την πρώτη περίοδο με διαφορά 7 πόντων (17-10).

Οι Πειραιώτες άρχισαν το δεύτερο μισό του ημιχρόνου παίρνοντας διψήφια διαφορά με τον ΜακΛίν να ήταν μέχρι τότε ο καλύτερος του παρκέ έχοντας 6 πόντους σε 7 λεπτά (23-13). Ο Ολυμπιακός 3 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε 9 παραπάνω ριμπάουντ από την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα δείχνοντας ότι φέτος έχει παίκτες που όλοι πηγαίνουν να μαζέψουν τα “σκουπίδια”. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στην δεύτερη περίοδο και με ένα σερί 8-0 στο τέλος πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια όντας μπροστά με 39-22.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν αρκετά αφοσιωμένοι και στις δύο πλευρές του παρκέ αυξάνοντας έτσι την διαφορά στο +18 (49-31). Ο Ολυμπιακός δίδασκε άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις 38 πόντους σε τριάντα λεπτά παιχνιδιού. Όπως και στις προηγούμενες δύο περιόδους έτσι και σε αυτή το παιχνίδι δεν προσέφερε υψηλό θέαμα αλλά η ομάδα μας ήταν συνεχώς αυτή που έλεγχε τον ρυθμό τελειώνοντας το μισάωρο προηγούμενη με 53-38.

Με την αρχή του τελικού δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμα στο παιχνίδι, αφού ο Γιώργος Μπόγρης έβαλε τους πρώτους πόντους του στο παιχνίδι πηγαίνοντας την διαφορά στο +19 (60-41). Γενικά ήταν ένα αρκετά ήρεμο και χαλαρό παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του, με τον Ολυμπιακό να είχε μια πολύ καλή παρουσία επιθετικά και αμυντικά και να παίρνει μια εύκολη νίκη με 70-56.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!