Uncategorized

Ασταμάτητος!

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 92-75 της Χίμκι στο ΣΕΦ, παίρνοντας την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Euroleague.

Στην αρχική πεντάδα για τους ερυθρόλευκους βρισκόντουσαν οι: Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με φανερό στόχο να χτυπήσει τους φιλοξενούμενους στην γραμμή των ψηλών. Αυτό συνοδεύτηκε με απόλυτη επιτυχία αφού Μιλουτίνοφ σκόραρε 6 πόντους σε 4 λεπτά αναγκάζοντας τον κόουτς Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ (10-5). Δεν ήταν όμως μόνο ο Σέρβος ψηλός που βοηθούσε στην επίθεση αφού εν συνεχεία την σκυτάλη πήρε ο Παπαπέτρου που σκόραρε τόσο στον εφοδιασμό όσο και στο παιχνίδι με πλάτη (19-13). Αυτό όμως που δεν ήταν καλό στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν το αμυντικό κομμάτι, καθώς εκεί η Χίμκι σκόραρε με σχετική ευκολία μην αφήνοντας τους ερυθρόλευκους να χτίσουν μια διαφορά (20-18). Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τους 16 από τους 22 πόντους του μέσα από τη ρακέτα και η Χίμκι τους 12 από τους 18 εκτός αυτής. Τελείως διαφορετική λογική από τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο που έληξε με 22-20 υπέρ των γηπεδούχων.

Με κακό πρόσωπο άρχισε ο Θρύλος την δεύτερη περίοδο που φαινόταν να μην είχε λύσεις επιθετικά με αποτέλεσμα οι Ρώσοι που έδειχναν πολύ συγκεντρωμένοι να πείραν προβάδισμα με 27-30. Παρόλα αυτά η ομάδα του Σφαιρόπουλου ανέτρεψε άμεσα την κατάσταση περνώντας και πάλι μπροστά με 38-32 χάρις ένα σερί 11-2 που έτρεχε στα τελευταία λεπτά. Γενικά οι ερυθρόλευκοι ήταν φοβερά θετικοί στο επιθετικό κομμάτι αφότου είχαν σκοράρει 42 πόντους σε 16 λεπτά, την ίδια ώρα που το παθητικό τους στην άμυνα ήταν 32. Το τελικό σκορ του ημιχρόνου ήταν το 49-40 πράγμα που έμοιαζε αδύνατο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη άμυνα στις πρώτες αγωνιστικές ενώ και η Χίμκι είναι πέμπτη στην σειρά.

Οι Πειραιώτες στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου πήραν διψήφια διαφορά αφού ο Μιλουτίνοφ με ένα σουτ εκτός ισορροπίας έκανε το 55-45. Ο θρύλος είχε καταφέρει να κρατήσει τους Ρώσους αρκετά χαμηλά στο παραγωγικό κομμάτι καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 8 ασίστ και 6 λάθη την ώρα που στην διοργάνωση έδιναν 21 τελικές πάσες ανά παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παράγουν ωραίες φάσεις και ανέβασαν το κοντέρ στο +16 χάρις τον αέρινο Μιλουτίνοφ που είχε 7/7 δίποντα (63-47)! Τα λόγια ήταν περιττά για την εμφάνιση της ομάδας του Σφαιρόπουλου, που δίχως να χαλαρώσει εκτόξευσε το προβάδισμα της στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στους πρόποδες των 20 πόντων(74-55). 

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε και στο ξεκίνημα της τελικής περιόδου αφού ο Ολυμπιακός συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό έχοντας πάντα μια διαφορά ασφαλείας (78-61). Το παιχνίδι βέβαια από κάποια στιγμή και μετά ήταν λογικό να ηρεμήσει αφού λίγο πολύ οι φιλοξενούμενοι είχαν συμβιβαστεί με την πρώτη τους ήττα στην Ευρώπη (83-62). Παραταύτα το γεγονός ότι ο θρύλος ήταν στο +20 στα τελευταία 2 λεπτά έκανε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είχε βγάλει αφρούς στον πάγκο της Χίμκι καθώς έβλεπε την ομάδα του να ήταν κοντά σε μια ταπεινωτική ήττα. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν έκαναν το 4/4 στην Ευρώπη αφού ο φωτεινός πίνακας στο ΣΕΦ σταμάτησε στο 92-75 υπέρ τους

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!