Uncategorized

Ξεκίνημα με το αριστερό!

 Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει στην πρεμιέρα απέναντι στο Παναθηναϊκό χάνοντας με 68-71 στο άδειο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους: Μάντζαρη, Τόμπσον, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε πίσω με 2-7. Αλλά με ένα σερί 9-0 οι ερυθρόλευκοι πέρασαν γρήγορα μπροστά με 11-7(5’). Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη, με τους ερυθρόλευκους να φαίνονταν ότι είχαν πρόβλημα τόσο στην δημιουργία φάσεων τόσο και σε κάποια διαστήματα στην άμυνα (14-15). Παραταύτα η ομάδα του Σφαιρόπουλου τελείωσε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 16-15 κάνοντας ένα μικρό σερί 6-0.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν κάποια προβλήματα αλλά σε συνδυασμό και με την εμφάνιση του Παναθηναϊκού καμία ομάδα δεν πήρε κανένα σοβαρό προβάδισμα. Γενικά, τουλάχιστον στα πρώτα 15 λεπτά ήταν ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι και οι μέν και οι δέ σίγουρα δεν ήταν έτοιμοι σε καμία μεριά του παρκέ με το σκορ να ήταν στο 33-29 και 3 λεπτά να έμεναν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ένα πολύ γρήγορο 5-0 έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος με τον ΜακΛίν να ήταν ο καλύτερος του παίκτης στο πρώτο ημίχρονο(38-34). Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να τελειώσει το ημίχρονο όντας μπροστά με 40-36.

Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ήταν παρόμοια με το ξεκίνημα του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό,καθώς οι ερυθρόλευκοι έχασαν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει από το ημίχρονο και μάλιστα βρισκόντουσαν πίσω με 45-47(25’). Το παιχνίδι συνέχισε να ήταν αμφίρροπο αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν πήρε προβάδισμα πάνω από 5 πόντους στα 30 λεπτά αγωνιστικής δράσης που είχαν διανυθεί. Η προτελευταία περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό τελικά να είχε το προβάδισμα στο σκόρ με 54-52.

Και όμως! Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της τελευταίας και καθοριστικής περιόδου πήρε προβάδισμα με 59-52 και έγινε η πρώτη ομάδα στην αναμέτρηση που πέρασε τους πέντε πόντους της διαφοράς. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξε το καλύτερο της πρόσωπο στο πιο καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού κρατώντας το προβάδισμα πάνω από τους 7 πόντους στα μισά της τέταρτης περιόδου. Εν συνεχεία όμως η απόδοση των ερυθρόλευκων έπεσε κατακόρυφα δίνοντας την ευκαιρία στους “πράσινους” να επανέλθουν στο παιχνίδι μειώνοντας σε 66-64. Και το παιχνίδι ήρθε “τούμπα” καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 66-67(0.31). Καθοριστική ήταν η τελευταία επίθεση των Πειραιωτών όπου μπήκε καλάθι αλλά δεν δόθηκε καθαρό φάουλ για να γίνει το 69-69 και έμεινε έτσι το 68-69 όπου ύστερα από το φάουλ για να πάει στις βολές ο ΠΑΟ ήρθε το τελικό 68-71.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!