Uncategorized

Το προφίλ του Γουίλτζερ

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον (προσωρινό) αντικαταστάτη του τραυματία Κίμ Τιλί στο πρόσωπο του Καναδού (με ρίζες Αμερικάνικες) Kyle Wiltjer για την θέση “4”.

Ο ύψους 2.08 παίκτης είναι ο γιος του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Γκρεγκ Γουίλτζερ που αγωνίστηκε στον Άρη την περίοδο 1987-1989. Ο Κάιλ έχει κατακτήσει το NCAA με το κολέγιο του Kentucky, όντας συμπαίκτης με τον σούπερ-σταρ των Πέλικανς, Άντονι Ντέιβις. Πέρσι έπαιξε στην D-League με την θυγατρική ομάδα των Ρόκετς έχοντας 20.5 πόντους,( 38% στα τρίποντα) 6.4 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε να βρεί έναν παίκτη παρόμοιο με τον Γάλλο τραυματία και από ότι φαίνεται τον βρήκε αφού ο το κύριο χαρακτηριστικό του νέου παίκτη των ερυθρόλευκων είναι το περιφερειακό σουτ όντας ένας παίκτης που αρέσκεται να παίζει μακριά από το αντίπαλο καλάθι. Δεν είναι σκληρός παίκτης ενώ κύριο μέλημα στο παιχνίδι του είναι πρώτα η επίθεση και ακολούθως η επίθεση. Βέβαια είναι αξιόπιστος σουτέρ και έχει μεγάλο κορμί πράγμα που ήταν και τελικά η εξήγηση της επιλογής του. Όπως επισημάναμε προηγουμένως αγωνίστηκε στην θυγατρική ομάδα του Χιούστον από όπου δώθηκε σε αυτήν τον Ράπτορς έχοντας μηδενική συμμετοχή λόγω του ερχομού του στο λιμάνι για την ομάδα του Πειραιά. Όλοι στο Φάληρο ελπίζουν να έχει υγεία σε αντίθεση με τον Τιλί και να δείξει στο παρκέ τις πλούσιες ικανότητες του.

Συνοπτικά λοιπόν:

Hμ. Γεν.: 20/10/1992
Τοπ. Γεν.: Πόρτλαντ (ΗΠΑ)
Ύψος: 2.08
Πρ. Ομάδες:  Kentucky (2011-2013), Gonzaga (2014-2016),  Houston Rockets (2016-2017), Rio Grande Valley Vipers (2016-2017), Raptors 905 (2017).

Διακρίσεις

-Πρωταθλητής ΝCAA (2012) με το Κεντάκι.
– Ασημένιο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015 με τον Καναδά

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!