Uncategorized

Νίκη μέσα στο Ισραήλ με σπουδαία ομάδα και σούπερ Πρίντεζη!

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην Euroleague αφού επικράτησε με 68-69 στο Ισραήλ απέναντι στην Μακάμπι κάνοντας το 3/3.

Για το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο προπονητής των ερυθρόλευκων επέλεξε τον Ρόμπερτς ως οργανωτή, τον Τόμπσον στο ‘2’, τον Παπανικολάου στην θέση τρία και τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ στις θέσεις των ψηλών.

Φοβερό ήταν το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό που στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρέθηκε μπροστά με 4-12 χάρις τα τρίποντα των Πρίντεζη και Παπανικολάου αλλά και την καλή άμυνα που επέφερε εύκολα καλάθια στον εφοδιασμό. Οι Πειραιώτες μετά το τάιμ άουτ των γηπεδούχων ήταν φανερό ότι στόχευαν να χτυπήσουν στο παιχνίδι με πλάτη αλλά δεν τα κατάφερναν έχοντας ως αποτέλεσμα το προβάδισμα της Μακάμπι με 13-12. Χαρακτηριστικό ήταν μάλιστα ότι η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν έχει σκοράρει για 6 αγωνιστικά λεπτά. Παρόλα αυτά στα τελευταία 160 δευτερόλεπτα ο θρύλος βρήκε δύο καλάθια και φάουλ από τον ΜακΛίν που είχε περάσει στο παιχνίδι ισορροπώντας την κατάσταση. Η πρώτη περίοδος έληξε τελικός στην ισοπαλία και συγκεκριμένα στο 18-18.

Το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου δεν ήταν ανάλογο με του πρώτου καθώς οι γηπεδούχοι πήραν για πρώτη φορά διαφορά τεσσάρων πόντων (22-18). Ο Ολυμπιακός μέχρι εκείνη την ώρα τουλάχιστον ήταν εξαιρετικός τόσο στα αμυντικά ριμπάουντ που καθάριζε με ευκολία,όσο και στα επιθετικά αφού οι παίκτες του βρισκόντουσαν σε καλύτερη θέση συνεχώς, δίνοντας έτσι και δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα τους. Η τακτική του προπονητή των ερυθρόλευκων συνέχιζε να παράγει αποτέλεσμα με τους φιλοξενούμενους να ήταν μπροστά με 27-30. Αυτός που δημιουργούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ομάδα του Πειραιά ήταν Κόουλ ο οποίος σε 15 λεπτά συμμετοχής είχε 14 πόντους και μια ασίστ. Το μπάσκετ όμως ως γνωστόν δεν το παίζει ένας παίκτης και αυτό ο Θρύλος το εκμεταλλεύτηκε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα +2 στο ενεργητικό του (33-35).

Η Μακάμπι άρχισε δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο κάνοντας ένα μικρό σερί 4-0, αλλά ο Ολυμπιακός είχε άμεση απάντηση προσπερνώντας και πάλι τους γηπεδούχους (37-39). Για άλλη μια φορά οι απουσίες που είχαν οι ερυθρόλευκοι δεν φάνηκαν στιγμή στο παρκέ και αυτό πιστώνεται στον κόουτς Σφαιρόπουλο που κράταγε το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό, χωρίς επιπόλαιες ενέργειες και καθαρό μυαλό μέσα στο γήπεδο. Παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο που δημιουργούσαν οι Ισραηλινοί οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και χάρις των Γιώργο Πρίντεζη πήραν προβάδισμα 5 πόντων στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου. Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο αρχηγός των Πειραιωτών στο σημερινό παιχνίδι αφού με ένα δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο από την γωνία έστειλε την ομάδα του στην τελική περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 45-51.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει όλη την δουλειά για 30 λεπτά και αυτό που έμενε ήταν να την τελειώσει. Σε σχέση με το υπόλοιπο παιχνίδι η τέταρτη και τελική περίοδος ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με πολλά καλάθια πράγμα που φυσικά δεν άρεσε στους ερυθρόλευκους (54-56). Η Μακάμπι πλέον είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής και τα τελευταία 6 λεπτά έδειχναν ότι θα ήταν συγκλονιστικά (58-59). Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν όμως να μην τα παρατούν και δεν άφηναν τους γηπεδούχους να περάσουν ούτε στιγμή μπροστά (60-65) ( ΦΟΒΕΡΟΣ ο Γιώργος Πρίντεζης καθώς ήταν αυτός που έβγαζε την ομάδα του από την δύσκολη θέση χάρις τις φοβερές του εκτελέσεις από το ποστ). Είχαν μείνει μόλις 3 λεπτά και ο Θρύλος είχε το προβάδισμα με 61-67 κρατώντας μια πολυπόθητη νίκη στα χέρια του. Όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και μείωσαν σε 68-69 στα 0.31. Μέχρι εκεί όμως αφού δεν κατάφερναν να πετύχουν άλλο καλάθι έχοντας ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάνει το 3/3 επικρατώντας με 68-69.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!