Uncategorized

Κέρδισε και την Μάλαγα!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στην Euroleague αφού επικράτησε με 80-75 της Μάλαγα στο ΣΕΦ.

Η αρχική ερυθρόλευκη πεντάδα ήταν : Ρόμπερτς, Τόμπσον, Παπαπέτρου, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ.

Ο Θρύλος ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-0 στα πρώτα δύο λεπτά. Εν συνεχεία το προβάδισμα των γηπεδούχων αυξήθηκε φτάνοντας στο 9-2(5’). Το εξαιρετικό μπάσκετ που απέδιδε στο παρκέ η ομάδα του Σφαιρόπουλου συνεχίστηκε με την διαφορά να είχε φτάσει στους 10 πόντους αναγκάζοντας την Μάλαγα να καλέσει τάιμ άουτ (14-4). Οι Πειραιώτες είχαν κρατήσει τους Ισπανούς στους 6 πόντους σε 7 λεπτά παίζοντας πολύ καλή άμυνα, την ώρα που είχαν σκοράρει και 21 στην επίθεση. Τελικά η πρώτη περίοδος τελείωσε στο 21-11 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στην δεύτερη περίοδο οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν και με τον καλύτερο τρόπο αφού η Μάλαγα μείωσε στα πρώτα δευτερόλεπτα σε 21-14. Όμως δύο τρίποντα από τον Στρέλνιεκς και τον Παπανικολάου έστειλαν και πάλι την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (27-16). Ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και το +13 με τον Ρόμπερτς που είχε περάσει στο παιχνίδι να ήταν ο πρωταγωνιστής (4’). Παρόλα αυτά η Μάλαγα αντέδρασε και στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου μείωσε σε 35-28. Το πρώτο μισό στο ΣΕΦ έληξε με τον Ολυμπιακό να ήταν μπροστά με 37-33.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως άρχισαν και το παιχνίδι αφού τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι παρέμεναν σοβαροί κρατώντας συνεχώς μια διαφορά στις τάξεις των δέκα πόντων (47-37). Αρκετά σκληρό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές με την ένταση να κυριαρχούσε και όχι η ποιότητα. Συνεχώς στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγου και οπότε ήθελε ανέβαζε στροφές και εκτόξευε το προβάδισμα στο σκορ (52-41). Οι γηπεδούχοι είχαν ως σχέδιο να κρατήσουν το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό και συνάμα να μην αφήσουν τους φιλοξενούμενους να τρέξουν στον εφοδιασμό, αυτό πράγματι το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό έχοντας ως αποτέλεσμα να προηγούνταν συνεχώς με 10 πόντους και πάνω (59-47). Το προτελευταίο και τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους πειραιώτες να βρίσκονταν μπροστά με 59-47.

Η τελική και καθοριστική περίοδος δεν άρχισε και με τους καλύτερους οίνους αφού οι Ισπανοί μείωσαν με ένα σερί 0-6 σε 63-56(7’). Οι ερυθρόλευκοι φαινόντουσαν να μην είχαν άλλες δυνάμεις και αυτό η Μάλαγα το εκμεταλλεύτηκε κατεβάζοντας την διαφορά στους 5 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο (65-62 με 5’). Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε σε συγκλονιστικό φινάλε αφού η ομάδα του Πλάθα είχε μειώσει στους 3 (4’). Με 2’ να έμεναν για το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 3 πόντους αλλά ήθελε πολύ προσοχή για να καταφέρει να πάρει τελικά το ροζ φίλο αγώνα (71-68). Ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε όμως το τελειωτικό χτύπημα στην Μάλαγα αφού με το χαρακτηριστικό του σουτ έστειλε την ομάδα του στο +7 με 1’ μόλις να έμενε για την δεύτερη διαδοχική νίκη των ερυθρόλευκων στην Ευρώπη. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ ήταν το 80-75

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!