Uncategorized

Ξεκίνησε με το δεξί ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στην Euroleague καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε με 76-64 της Μπασκόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με τους: Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι αφού στα πρώτα λεπτά βρέθηκε πίσω με 2-6 (Πέραν των δύο απουσιών που είχαν οι ερυθρόλευκοι πριν από την ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα, στο απουσιολόγιο ήρθε και προστέθηκε ο Τιλί ο οποίος ένιωσε ένα τσίμπημα στην προθέρμανση και τέθηκε αμφίβολος για τον αγώνα). Εν συνεχεία η απόδοση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου άλλαξε κατακόρυφα και με πρωταγωνιστή τον Νικολα Μιλουτίνοφ οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 9-8(6’). Παρόλο το ότι βρέθηκε πίσω στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός κατάφερε χάρις τις άμυνες του Παπανικολάου και τα δύο γκολ φάουλ του Αγραβάνη να τελειώσει την περίοδο με ένα +4(16-12).

Η αρχή του δεύτερου μέρους του ημιχρόνου βρήκε τους ερυθρόλευκους να ήταν εξαιρετικοί και στις δύο μεριές του παρκέ φτάνοντας μέχρι και στους πρόποδες των δέκα πόντων (25-16). Και μάλιστα τους πέρασαν αφού εκείνη την φορά αυτός που έδωσε ρεσιτάλ στην επίθεση ήταν ο Τόμπσον που είχε 8 πόντους σε 5 λεπτά (29-17). Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κλείσει το ημίχρονο με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά οι κακές επιλογές στην επίθεση και η αδράνεια στην άμυνα στο τελευταίο δίλεπτο, βοήθησαν την Μπασκόνια να επιστρέψει. Το σκόρ του ημιχρόνου στα Δύο Αοράκια ήταν 41-33.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το δεύτερο μισό φτάνοντας ξανά σε διψήφια διαφορά με τον Πρίντεζη σε 3 λεπτά να είχε 8 πόντους μέσα από τις δικές του χαρακτηριστικές δημιουργίες(49-39). Οι Ισπανοί όμως ξέσπασαν και μείωσαν στους 6(51-45). Το τέλος της τρίτης περιόδου είναι ένα από τα σημαντικότερα χρονικά σημεία στο μπάσκετ και ο Ολυμπιακός έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα σε αυτό κυρίως επιθετικά, με αποτέλεσμα να ήταν και πάλι μπροστά με 11(60-49).

Αν και η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω στο παιχνίδι η τελευταία και καθοριστική περίοδος θα ήταν αυτή που θα έκρινε ποιος θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα αφότου η διαφορά ήταν ακόμα σε αναστρέψιμα επίπεδα. Αλλά ο Παπανικολάου είχε άλλη άποψη από ότι φάνηκε αφού με δύο μεγάλα τρίποντο υπό πίεση έστειλε την ομάδα του στο +14(68-54). Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο και στοχευμένο μπάσκετ καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης δείχνοντας ότι είχε διαβάσει άψογα τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Τελικό σκορ στο Ηράκλειο ήταν το 76-64 με τους ερυθρόλευκους να ξεκινούν με το δεξί στην Euroleague.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!