Uncategorized

Οι δηλώσεις του Λεμονή στη συνέντευξη Τύπου

Ο προπονητής του Ολυμπιακού κύριος Τάκης Λεμονής δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη Τύπου:

-Για το τι άλλο κέρδισε ο Ολυμπιακός εκτός από τους τρεις βαθμούς: «Βασικά το τρίποντο. Αν κοιτάξουμε πλέον τα πράγματα που αφορούν τη βαθμολογία, ξεκινάει μία σειρά αγώνων που θέλουμε να είμαστε αρκετά καλά πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων».

-Για τη δήλωση του κ. Λουτσέσκου:«Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του γνώμη για κάποια πράγματα. Εμάς η δουλειά σήμερα είναι ότι πήραμε τρεις πόντους και είμαστε ευχαριστημένοι. Στη συνέντευξη πριν από δύο ημέρες, είπα ότι για εμάς δεν είναι τελικός. Είναι σπουδαίο ματς, ένα ντέρμπι, έχει βαθμολογική σημασία και μπορεί να στείλει και ένα μήνυμα ο νικητής. Αλλά τελικός δεν μπορεί να είναι ένα ματς στην 8η αγωνιστική. Κάπως έτσι αισθάνθηκα με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί».

-Για το που θα κριθεί ο τίτλος:«Ξεκάθαρα στη διάρκεια που θα έχουν οι ομάδες. Σίγουρα εμείς όπως και να το κάνουμε είμαστε συνηθισμένοι στην πίεση του πρωταθλητισμού, αυτό είναι ένα αβαντάζ για εμάς, αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν ένα ματς κομβικό για εμάς».

-Εάν η ομάδα ήταν συσπειρωμένη πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ:«Κοιτάξτε, σίγουρα τα παιχνίδια έχουν δύο σκέλη, ειδικά τα μεγάλα ματς. Το ένα είναι το ψυχολογικό και το άλλο το καθαρά αγωνιστικό. Να σας πω την αλήθεια, πράγματι μας βοήθησε».

-Εάν η ομάδα κρίθηκε στη συγκέντρωση και στο πάθος: «Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε κάποια πράγματα που ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη να μην τα έχει. Αυτό αφορούσε καθαρά το ματς στην Βαρκελώνη, όπου είναι από τις σπάνιες φορές που κάναμε και ένα μικρό ροτέισον απέναντι στην Μπαρτσελόνα για να παίξουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όταν είσαι 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή, δεν είναι αυτό που αρμόζει στον Ολυμπιακό. Καθαρά αγωνιστικά, το πρώτο 15λεπτο του αγώνα ήταν ένα ματς που ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ανταπεξέλθει αρκετά καλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια σπουδαία φάση. Σιγά-σιγά όχι μόνο βρήκαμε τα πατήματά μας, αλλά και τον τρόπο να πιέσουμε ψηλά. Αρχίσαμε να παίρνουμε τον έλεγχο του ματς. Σίγουρα δεν είχαμε πολλές φάσεις, όμως είχαμε κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Δείξαμε καρδιά παρά την κούραση που είχαν κάποιοι παίκτες. Όταν παίζεις στο Καμπ Νου είναι δύσκολα τα πράγματα από πλευράς τρεξιμάτων και αρκετά καλή συμπεριφορά στην άμυνα. Ένα πράγμα που έγειρε κάπως το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά ειδικά μετά το 1-0, ήταν ότι οι παίκτες ήταν απρόσεκτοι και έκαναν πολλά φάουλ κοντά στην περιοχή. Καταλαβαίνετε πιστεύω τι εννοώ».

-Για τη διαιτησία:«Το 80% των φάσεων είναι ξεκάθαρες. Με ξέρετε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορώ να μιλάω για αυτά τα πράγματα. Κι εγώ άνθρωπος είμαι και τα νεύρα είναι τεντωμένα».

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε φάσεις στην πλάτη της άμυνας:«Αν δούμε το ματς με τον Πανιώνιο ήμασταν πολύ καλοί στη δημιουργία και χαλάσαμε την εικόνα μας από κάποιες τοποθετήσεις λόγω απειρίας. Είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε πολύ, προσπαθούμε να είμαστε πιο συμπαγείς στην άμυνα και πιο αποτελεσματικοί στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι δύσκολο το ότι έχουμε σερί ματς και ο ΠΑΟΚ έχει την άνεση να παίζει μια φορά την εβδομάδα. Για εμάς είναι δύσκολο να δουλέψουμε απέναντι σε κάποιες φάσεις του ματς που χρειαζόμαστε βελτίωση. Η συμπεριφορά των παικτών αρκετά καλή. Δεν νομίζω σε καμία περίπτωση ότι κάναμε κάτι σπουδαίο. Κερδίσαμε μία ομάδα που ήταν πρώτη στη βαθμολογία, γιατί θέλουμε εμείς να μπούμε σε αυτή τη θέση .Το επισήμανα και στα αποδυτήρια ότι μας άρεσε αυτό που έγινε. Θα ήθελα να σταθώ σε κάποιους πανηγυρισμούς όπως του Προτό. Για εμένα σήμερα όλοι οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού κατάλαβαν τι σημαίνει Ολυμπιακός και το ένιωσαν στο πετσί τους. Χωρίς αυτό το στοιχείο δεν γίνεται ποτέ να γίνεις πρωταθλητής».

-Εάν πρέπει να βρεθεί ένας κορμός στην βασική ενδεκάδα για να βγουν και κάποιοι αυτοματισμοί: «Δεν συμφωνώ μαζί σας. Αυτό είναι το πρόβλημα με τις ομάδες που παίζουν UEFA Champions League. Έχουμε και πολλούς νέους παίκτες. Δεν είναι εύκολο. Θα διαφωνήσω πάντως στο θέμα του Πανιωνίου που αναφέρατε. Ήταν επιθέσεις που ήταν αρκετά καλά δουλεμένες στην προπόνηση. Σε ένα ντέρμπι όμως επικρατεί η νευρικότητα και για τις δύο ομάδες και θέλουμε πολύ μεγάλη βελτίωση, μεγάλη προσπάθεια στο να αρχίσουμε να δημιουργούμε φάσεις. Είναι κάτι που χρειάζεσαι τα αποτελέσματα και δεν έχεις χρόνο».

-Για τη διαχείριση που έγινε στην ομάδα την τελευταία εβδομάδα:«Είναι πολύ ξεκάθαρο. Το αποτέλεσμα οδηγεί τα πάντα. Μην ξεγελιόμαστε. Είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος σε αυτό που λέω. Απλώς νομίζω ότι είναι μία περίεργη κατάσταση, γιατί ερχόμενος στην ομάδα βρήκα κάποιους παίκτες που ήξερα, αλλά και κάποιους νέους. Αυτό που με απασχολεί είναι να δω γρήγορα με τι χαρακτήρες έχω να κάνω. Ο πρωταθλητισμός θέλει χαρακτήρα και αυτό είναι ένα κάτι που πραγματικά ψάχνω να δω».

-Για το κομμάτι διαιτησία και πως προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του για να μην εκνευρίζονται από κάποιες αποφάσεις: «Η ερώτηση είναι καλή. Δεν συνηθίζω να μιλάω για αυτό το κομμάτι. Θυμάμαι μία ομιλία μου τις πρώτες ημέρες που ήρθα στην ομάδα και είπα κάτι στους παίκτες για ένα πέναλτι στον Οφόε στο Περιστέρι. “Μπείτε στην περιοχή και ξέρετε τι θα κάνετε”. Αυτό λέω στους παίκτες. Οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!