Uncategorized

Άλωσε (και) την Βαλένθια!

Ο Ολυμπιακός έσπασε άλλη μία έδρα στην φετινή Euroleague αφού επικράτησε με 64-72 της Βαλένθια κάνοντας 8 τις νίκες του και παραμένοντας πρώτος στην κατάταξη.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με το σύνηθες σχήμα δηλαδή με τον Ρόμπερτς και τον Στρέλνιεκς στο 1 και 2 αντίστοιχα, τον Παπανικολάου στην θέση 3 και τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ στην γραμμή των ψηλών. Να θυμίσουμε ότι ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής άφησε και πάλι τον Βασίλη Σπανούλη εκτός δράσης αναβάλλοντας την 12η χρόνια του στην Ευρώπη για το επόμενο παιχνίδι καλός εχόντων των πραγμάτων.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και μετά το αρχικό 0-4 έφτασε μετά από τέσσερα λεπτά στο +9 όντας πολύ παραγωγικοί στην επίθεση και σκληροί στην άμυνα (2-11). Παρόλα αυτά μια αυστηρή απόφαση των διαιτητών που έδωσαν αντιαθλητικό στον Ρόμπερτς και ένα τρίποντο με πολύ δόση τύχης από τον ΒανΡόσομ έδωσαν την ευκαιρία στην Βαλένθια να μειώσει σε 9-13. Εφόσον ο αρχηγός του θρύλου ήταν εκτός δράσης αλλά και ο Μάντζαρης είχε μείνει στην Αθήνα λόγο του δικού του τραυματισμού ήταν λογικό ο Τολιόπουλος να πατήσει παρκέ νωρίς και μάλιστα να ευστοχήσει σε σουτ από την κορυφή γράφοντας το 11-17. Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό ο νεαρός αφού πέτυχε ένα φοβερό τρίποντο από τα 8 μέτρα με το άκουσμα της κόρνας δημιουργώντας μια εξαιρετική συνθήκη για την ομάδα αφότου η διαφορά πήγε και πάλι στο +7 (13-20).

Η αρχή όμως της δεύτερης περιόδου δεν ήταν και η καλύτερη γιατί μέσα σε 1 λεπτό οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν δύο τρίποντα με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να πλησιάσουν στον πόντο (19-20). Παραταύτα ο Ολυμπιακός είχε ξανά απάντηση και με ένα τρίποντο από τον Στρέλνιεκς και ένα καλάθι του ΜακΛίν αύξησε και πάλι το υπέρ του προβάδισμα (19-25). Το μεγάλο κέρδος μέχρι τότε για τους πειραιώτες ήταν ότι είχαν αποσύνδεση τον Γκρίν από το καλάθι πράγμα που σήμαινε ότι το μεγαλύτερο όπλο των Νυχτερίδων ήταν ανίκανο και αυτό φαινόταν και στο σκορ. Φυσικά κάτι οι ερυθρόλευκοι δεν το άφησαν να πάει χαμένο και πήραν προβάδισμα με 19-32 3’ λεπτά πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Αν και η Βαλένθια έβγαλε μια αντίδραση ρίχνοντας τη διαφορά, ο Παπανικολάου πέτυχε το δεύτερο του σουτ έξω από την γραμμή των τριών πόντων στέλνοντας και πάλι τους ερυθρόλευκους στο +10 (25-35). Τελικά το ημίχρονο έληξε με +5 για την ελληνική ομάδα μέσα στην Ισπανία (30-35).

Με την ίδια ακριβώς πεντάδα που άρχισε το παιχνίδι ξεκίνησε και το δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός. Μετά από δύο λεπτά στην τρίτη περίοδο ο Ρόμπερτς έκανε ένα απίστευτο κλέψιμο αφού μετά την επαναφορά των γηπεδούχων άρπαξε κυριολεκτικά την μπάλα από τον αντίπαλο και στην συνέχεια πρόσθεσε δύο βολές μετά του φάουλ που πήρε (32-39).  Χαρακτηριστικό ήταν ότι σε 26 λεπτά αγωνιστικής δράσης ο Ολυμπιακός παρότι έπαιζε εκτός έδρας δεν είχε χάσει ποτέ το προβάδισμα του στο σκορ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης (38-43). Το μόνο πρόβλημα που δεν είχε βρεί λύσει ο ελληνικός σύλλογος άκουγε στο όνομα Πλάισ καθώς ο θηριώδης πρώην σέντερ της Γαλατά δέσποζε και στα δύο καλάθια δυσκολεύοντας το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα (40-47 στο 27’). Και πάλι όμως ο Κώστας Παπανικολάου την στιγμή που στιγμή που πρέπει κάνει 3/3 τα τρίποντα του φέρνοντας το παιχνίδι ξανά στο +9 (50-41). Τελικά η προτελευταία περίοδος τελείωσε με τους ερυθρόλευκους να προηγούνταν με 45-54.

Ο Ολυμπιακός είχε κάνει εξαιρετική δουλειά για 30’ τόσο αμυντικά αφού είχε αφήσει μια κατά φύση επιθετική ομάδα στους 45 πόντους και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Αυτό λοιπόν που έπρεπε να κάνει μόνο ήταν να καθαρίσει την δουλειά στην τέταρτη και τελευταία περίοδο χωρίς να χάσει το μυαλό του. Και εκεί που οι Ισπανοί ήταν λογικό να έκαναν την αντεπίθεση τους ήρθε και πάλι ο συνήθης ύποπτος Κώστας Παπανικολάου και Ρόμπερτς για να κρατήσουν το +9 για την ομάδα τους (50-59 χάρις τις ⅔ βολές και το τρίποντο αντίστοιχα). Το πάρτι στην Βαλένθια όμως δεν τελείωσε εκεί επειδή και ο Τόμπσον ήταν παρόν και με ένα όμορφο λέι απ ξανά έστειλε μετά από ώρα στο +11 τον Θρύλο. Στο 35’ και μετά από εφοδιασμό των γηπεδούχων το σκορ πήγε στο 56-63. Εκεί όμως που πίστευαν στην ανατροπή οι οπαδοί της Ισπανικής ομάδας ήρθε ένα τρίποντο και ένα καλάθι από τον Στρέλνιεκς που έκανε το 58-68. Πλέον ο Θρύλος δεν γινόταν να χάσει το παιχνίδι αφού έμεναν μόλις 2.23 για την τρίτη εκτός έδρας νίκη του στην διοργάνωση. Και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πέταγαν την μπάλα από παντού χωρίς στόχο και οι φίλοι τους σταμάτησαν τα τραγούδια για να υποδεχτούν τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου να τους κερδίζει μέσα στο σπίτι τους με 64-72.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!