Uncategorized

Ήττα από τους Κροάτες

Η Ελλάδα γνώρισε μια πολύ βαριά ήττα από την Κροατία στο πρώτο παιχνίδι των play offs του Μουντιάλ με 4-1 στο Ζάγκρεμπ και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση για την υπόθεση πρόκριση.

Καρνέζης, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Τζιόλης, Σάμαρης, Ζέκα, Φορτούνης και Μήτρογλου, ήταν οι έντεκα που επέλεξε ο Μίκαελ Σκίμπε για το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Όπως ήταν λογικό η Κροατία ξεκίνησε πιέζοντας και στο 11’ αυτή η πίεση επέφερε αποτέλεσμα αφού όταν ο Τζαβέλλας επέστρεψε την μπάλα στον Καρνέζη αυτός έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ανέτρεψε τον Κάλινιτς κάνοντας πέναλτι. Στο 13’ ο Λούκα Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε νωρίς το 1-0. Η εθνική μας ομάδα είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα το παιχνίδι και σαν να μην έφτανε αυτό η Κροάτες έκαναν το 2-0 στο 19’ με τον Κάλινιτς. Τίποτα δεν είχε τελειώσει και αυτό το πίστεψαν οι διεθνείς μας που μείωσαν σε 2-1 μετά το κόρνερ του Φορτούνη και την κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που νίκησε τον Σουμπασιτς βάζοντας ξανά την Ελλάδα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ήταν κρίμα γιατί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ανακάμψει και δέχτηκε και τρίτο γκολ λόγω και πάλι της πολύ κακής αμυντικής λειτουργίας που έφερε τον Πέρισιτς σε άδεια εστία να κάνει στο 34’ το 3-1. Αυτά συνέβησαν σε ένα πολύ πλούσιο και κάκιστο ημίχρονο για την Ελλάδα που πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω με 3-1.

Σίγουρα η εθνική έπρεπε να αλλάξει πρόσωπο στο δεύτερο μισό και να εκμεταλλευτεί αυτό το γκολ που μας δίνει ελπίδες αλλά και να μην δεχθεί άλλο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί μπροστά μια στημένη φάση όπως στο γκολ ή μια αντεπίθεση εκμεταλλεύωντας τον Μήτρογλου. Πώς όμως θα γινόταν αυτό όταν η άμυνα ήταν το λιγότερο τραγική; Ο Σταφυλίδης προσπάθησε να γυρίσει με το σώμα στον τερματοφύλακα μας αλλά δεν το έκανε καλά και η Κροατία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 με τον Κράμαριτς στο 49’. Τα λεπτά περνούσαν αργά και βασανιστικά στο Ζάγκρεμπ και η εθνική ναι μεν είχε ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά οι γηπεδούχοι έφταναν απέναντι από τον πορτιέρο μας όποτε ήθελαν. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση της εθνικής στα προκριματικά όπου είχε δεχθεί μόλις 6 γκολ και σήμερα έφαγε 4 γκολ από τους Κροάτες. Και το τέλος βρήκε την εθνική μας ομάδα να δέχεται μια πολύ βαριά ήττα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την καθιστά εκτός μουντιάλ με 4-1 από την Κροατία στο Μάξιμιρ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!