Uncategorized

Πέρασε και από τη Ρόδο

Η ομάδα του Σφαιρόπολου πέρασε και από την Ρόδο, αφού επικράτησε με 54-72 του Κολοσσού φτάνοντας τις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα.

Με τους Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και ΜακΛίν ξεκίνησε την αναμέτρηση ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός.

Με τρίποντο από τον Λετονό σουτέρ άρχισαν οι ερυθρόλευκοι κάνοντας το 0-3. Εν συνεχεία 5 πόντοι από τον Πρίντεζη έφεραν ως αποτέλεσμα το πρώτο ντάμπλ σκορ με 5-10. Το γεγονός ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ προφυλάχθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και πώς ο ΜακΛίν χρεώθηκε με 2 φάουλ νωρίς έφερε τον Γιώργο Μπόγρη νωρίς στο παρκέ. Ο ψηλός των πειραιωτών πέτυχε και το πρώτο του καλάθι 4’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου γράφοντας το 11-17. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα φοβερό από τα 9 μέτρα τρίποντο από τον Ρόμπερτς προλαβαίνοντας το ρολόι κάνοντας το 17-26.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα μετά το πολύ ωραίο κάρφωμα του Τόμπσον που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπόγρη (17-28). Παρόλο που οι ερυθρόλευκοι προέρχονταν από διπλή αγωνιστική στην Euroleague και ήταν φανερά κουρασμένοι είχαν καταφέρει να κλείσουν τους διαδρόμους στην άμυνα ενώ στην επίθεση διάβαζαν τα πλεονεκτήματα τους. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Γεωργαλής και ο Παπαπέτρου είχαν μια κόντρα και ενώ το θέμα φάνηκε να είχε λυθεί μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανήλθε η ένταση με τον Αναστόπουλο να αποβάλει τελικά και τους δύο παίκτες (25-34). Ο θρύλος ήταν συνεχώς μπροστά στο παιχνίδι και το ημίχρονο τελείωσε υπέρ του 30-40.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Στρέλνιεκς ήταν καυτός καθώς ευστόχησε σε δύο τρίποντα κάνοντας το 35-45. Όμως με ένα μικρό 4-0 σερί ο Κολοσσός μείωσε σε 39-45 αναγκάζοντας τον προπονητή των ερυθρόλευκων να καλέσει τάιμ άουτ. Βέβαια οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πετυχαίνουν καλάθια και κατέβασαν ακόμα περισσότερο το σκορ στην αναμέτρηση (45-48). Μία κακή σε γενικές γραμμές περίοδος έκλεισε για τους φιλοξενούμενους με τον καλύτερο τρόπο αφού ο Μάντζαρης ευστόχησε σε σουτ έξω από τα 6.75 κάνοντας 55 τους πόντους της ομάδας του έναντι 47 του Κολοσσού.

Το παιχνίδι σαφώς και δεν είχε κριθεί λόγο φυσικά της απόστασης στο σκορ που ήταν μικρή αλλά ο Ολυμπιακός έχει τις λύσεις και την εμπειρία για να κλειδώσει την νίκη έστω και στην τελευταία περίοδο. Η ομάδα από την Ρόδο εννοείται ότι δεν τα είχε παρατήσει και με 7’ να έμεναν για το τέλος είχε μειώσει σε 52-57. Όμως χάρις τα σουτ από την περιφέρεια που βρήκαν οι Πειραιώτες και την μαχητικότητα τους πήραν το μεγαλύτερο προβάδισμα τους με 54-67. Εν συνεχεία ο Τόμπσον έβαλε άλλο ένα τρίποντο και έφτασε τους 14 πόντους (όσους έχει και ο Στρέλνιεκς) εκτοξεύοντας το σκορ στο 54-70 (2’). Τελικό σκορ στην Ρόδο ήταν το 54-72

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!