Uncategorized

Πλήρωσε τα λάθη του!

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στην Λισαβόνα καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για τον “τελικό” του ομίλου όσο αναφορά τους ερυθρόλευκους ο Τάκης Λεμονής κατέληξε στους Προτό κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Φιγκέιρας, αριστερά τον Κούτρη , Μποτία και Ένγκελς στα στόπερ ενώ μπροστά τους θα βρίσκονταν οι Ρομαό, Ζιλέ και Ταχτσίδης. Με ένα 4-3-3 λοιπόν που κατέληγε με τον Πάρντο στο δεξί άκρο, τον Καρσελά στο αριστερό και τον Κώστα Φορτούνη σε ρόλο ψεύτικου 9ριου να βρίσκεται στην κορυφή.

Με το ξεκίνημα στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν μία μεγάλη ευκαιρία αφού ο Ντόστ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι μετά και την επέμβαση του Προτό. Οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να αντέξουν τα πρώτα 20 λεπτά ώστε στην συνέχεια σιγά σιγά να έβρισκαν και τον ρυθμό τους για να φτάσουν σε κάποια ευκαιρία. Αυτό πράγματι έγινε και μάλιστα η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους έλαβε χώρα στο 19’ όταν ο Φιγκέιρας ξέφυγε από τα δεξιά, έκανε την σέντρα αλλά ο Πάρντο μέσα από την έστειλε την μπάλα ψηλά εκτός εστίας. Ήταν φανερό ότι ο Θρύλος είχε φέρει στα μέτρα του την αναμέτρηση και χαρακτηριστικό ήταν ότι όταν βρισκόταν στην επίθεση δεν γέμιζε την περιοχή με παίκτες γιατί είχε το μυαλό του στην αμυντική λειτουργία του. Δυστυχώς όμως οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να βγάλουν το ημίχρονο χωρίς να δεχθούν γκολ αφού ο επιθετικός της Σπόρτινγκ βγήκε μπροστά από τον Μποτία και πλάσαρε τον Βέλγο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού κάνοντας το 1-0 στο 40’’. Και σαν να μην έφτανε αυτό άλλο ένα λάθος της άμυνας των ερυθρόλευκων έφερε και δεύτερο τέρμα για τους Πορτογάλους με τον Σέζαρ στο 43’. Μέσα σε τρία λεπτά τα πάντα καταστράφηκαν στην Λισαβόνα αφού δύο λάθη φάνηκαν κομβικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Τελικό σκορ στο ημίχρονο ήταν το 0-2.

Με τον Σεμπά να παίρνει την θέση του Καρσελά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Εκείνη την στιγμή οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα και επειδή ακριβώς ήθελαν σκορ ο προπονητής τους έκανε και δεύτερη αλλαγή στο 57 με τον Φορτούνη να βγαίνει και τον Τζούρτζεβιτς να περνάει στο παιχνίδι. Με μισή ώρα να είχε μείνει πριν το φιλάνε οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο μπροστά στο γήπεδο αλλά δεν είχαν δημιουργήσει κάποια ευκαιρία με την ελπίδα της νίκης σιγά σιγά να σβήνει. Ο Λεμονής έκλεισε γρήγορα τις αλλαγές του αφότου στο 64’ ο Οφόε πήρε την θέση Ταχτσίδη. Η Σπόρτινγκ όμως συνέχιζε να απειλεί και στο 66’ μετά από κόρνερ ο Ντόστ και πάλι σκόραρε αφού πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε Μποτία και Ένγκελς κάνοντας το 3-0! Παρόλα αυτά οι Πειραιώτες πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Οφόε να ευστοχεί με όμορφο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή μειώνοντας σε 3-1 στο 86’. Τίποτα περισσότερο δεν συνέβη στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με 3-1 από την Σπόρτινγκ αποχαιρετώντας την Ευρώπη για φέτος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!