Uncategorized

Νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα κερδίζοντας το Ρέθυμνο με 90-72 στο άδειο ΣΕΦ στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε τους Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ στην αρχική πεντάδα ενώ στην αποστολή περιελήφθη και ο Κάιλ Γουίλτζερ απόντος και πάλι του Βασίλη Σπανούλη.

Με 4-0 στα πρώτα δύο λεπτά άρχισε την αναμέτρηση ο γηπεδούχος Ολυμπιακός χάρις τα δύο καλάθια του Μιλουτίνοφ. Οι Πειραιώτες φαινόντουσαν αρκετά παθιασμένοι στην πρώτη περίοδο αλλά το Ρέθυμνο ήταν μέχρι τότε πολύ συγκεντρωμένο ενώ ήταν και μπροστά με 13-15. Γρήγορα όμως οι ερυθρόλευκοι ανέκτησαν το προβάδισμα τους και προηγήθηκαν με 17-15 χάρις τον ΜακΛίν. Τελικά η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 21-19 υπέρ του Θρύλου που δεν έδειχνε καλό πρόσωπο στην περιφερειακή άμυνα καθώς οι φιλοξενούμενοι σκόραραν αρκετά σουτ τριών πόντων.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η ομάδα του Πειραιά πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμα της στο παιχνίδι μετά το κάρφωμα στον εφοδιασμό από τον Παπαπέτρου (28-22). Όμως με ένα σερί 2-9 οι Κρητικοί μείωσαν στον πόντο αναγκάζοντας τον προπονητή των ερυθρόλευκων να καλέσει τάιμ άουτ(30-29). Και σαν να μην έφτανε αυτό το Ρέθυμνο πέρασε μπροστά με 35-36 χάρις το τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ στατικός στην επίθεση και πολύ κακός τόσο στίς επιστροφές όσο και στην άμυνα στα πικ εν ρολ. Για τα τελευταία δύο λεπτά του πρώτο ημιχρόνου ο Γουίλτζερ πέρασε στο παρκέ πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα (39-39). Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο ημίχρονο με την ομάδα του Πειραιά να είχε δεχθεί από μια κακά τα ψέματα μεσαία ομάδα 39 πόντους σε είκοσι λεπτά πράγμα που έδειχνε το πρόβλημα στην άμυνα που παρέμενε και που είπαμε προηγουμένως.

Η συγκέντρωση συνέχιζε να απουσιάζει στα τέσσερα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου αφού το Ρέθυμνο δεν είχε χάσει ούτε μια επίθεση με αποτέλεσμα να ήταν μπροστά με 48-51. Εν συνεχεία ακολούθησε ένα καλό διάστημα για τον Ολυμπιακό που βρέθηκε να προηγείται με 63-57 έχοντας σημειώσει αρκετά τρίποντα που τον βοήθησαν να παγώσει λίγο την επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Με το σκορ να ήταν στο 69-65 έληξε το τρίτο δεκάλεπτο με τους ερυθρόλευκους να έπρεπε να καθαρίσουν το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο που θα έκρινε τελικά το παιχνίδι.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το τέταρτο δεκάλεπτο ο θρύλος πραγματοποιώντας το καλύτερο κομμάτι του στο παιχνίδι αφού ο Τόμπσον ήταν καυτός σημειώνοντας 7 πόντους σε ένα λεπτό στέλνοντας τβν διαφορά στο +9 για πρώτη φορά (74-65). Το πράγμα ξέφυγε στην συνέχεια καθώς το +14 που είχε χτίσει ο Ολυμπιακός έδειχνε να είχε τελειώσει την υπόθεση νίκη και να είχε δώσει αέρα αυτοπεποίθησης και κυριαρχίας στους παίκτες του Σφαιρόπουλου (79-65). Με τρία λεπτά να έμεναν για το τέλος οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την διαφορά πάνω από τους δέκα (83-69). Τελικό σκορ στο ΣΕΦ ήταν το 99-72.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!