Uncategorized

Του έριξε πεντάρα!

Ο Ολυμπιακός απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο χορτάρι του γηπέδου Γεώργιος Καραϊσκάκης και επικράτησε εύκολα με 5-1 του Πλατανιά.

Ο Τάκης Λεμονής επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τον Προτό κάτω από τα δοκάρια, τους Σισέ και Μποτία στο κέντρο της άμυνας, τον Κούτρη αριστερά και τον Φιγκέιρας στα δεξιά, τον Ρομαό μαζί με τον Ταχτσίδη στα χαφ ενώ ο Πάρντο επιλέχθηκε για δεξιά στην επίθεση, ο Μαρίν αριστερά και ο Φορτούνης πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία πεντάλεπτη καθυστέρηση κάτι όμως που δεν επηρέασε καθόλου τους ερυθρόλευκους που την πρώτη φορά που πάτησαν περιοχή πέτυχαν γκολ αφού όταν ο Μαρίν γύρισε με το αριστερό οι φιλοξενούμενοι δεν απομάκρυναν σωστά και ο Πάρντο με σχεδόν κενή εστία έγραψε στο 2’ το 1-0. Μέχρι το δέκατο λεπτό ο Ολυμπιακός ναι μέν δεν έχει δημιουργήσει άλλες απειλές προς την εστία του Πλατανιά αλλά κυκλοφορούσε πολύ ωραία την μπάλα με αρκετά ένα δύο και με στόχο την οργάνωση στοχευμένων επιθέσεων. Ο Θρύλος κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά ο Οφόε έπαιξε γρήγορα με τον Μαρίν που έκανε την σέντρα για να έρθει ο Μποτία και να πιέσει μια κεφαλιά στην κίνηση κάνοντας το 2-0 στο 18’. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τα δύο τέρματα της ομάδας του Πειραιά προήλθαν από την πλευρά του Γερμανού επιθετικού που είχε και τις δύο ασίστ. Στο 27’ και μετά από μια φοβερή εκδήλωση αντεπίθεσης ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε απέναντι από τον Κοκκαλά αλλά δεν βρήκε δίχτυα στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Ιρανός το πέτυχε ο Σισέ αφού και πάλι ο Μαρίν εκτέλεσε το κόρνερ και αυτός πήρε την κεφαλιά βάζοντας για τρίτη φορά την μπάλα στο βάθος της εστίας των Κρητικών (3-0 στο 30’). Ένα πολύ χαλαρό μεσημέρι εξελισσόταν στο Φάληρο καθώς ο Ολυμπιακός είχε βάλει στα σχοινιά τους φιλοξενούμενους μην αφήνοντας τους να περάσουν ούτε καν την μεσαία γραμμή. Τίποτα περισσότερο δεν έλαβε χώρα στο πρώτο πολύ χορταστικό ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου να έγραφε 3-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νικολάου πήρε την θέση του Μποτία πραγματοποιώντας την πρώτη αλλαγή από τον Τάκη Λεμονή. Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού εξελίχθηκε στο 48’ όταν ο Πάρντο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει και δεύτερη φορά την άμυνα του Πλατανιά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαιναν πρώτοι πάνω σε κάθε διεκδίκηση (πράγμα που είχαμε να δούμε καιρό) δείχνοντας πολύ παθιασμένοι παρόλο που είχαν τελειώσει την δουλειά από το πρώτο 45 λεπτό. Στο 66’ οι ερυθρόλευκοι έκαναν και την δεύτερη αλλαγή αφού ο Μαρτίνς πήρε την θέση του Ρομαό ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φίλους του Θρύλου. Στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ο Ανσαριφάρντ από την άσπρη βούλα έκανε τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του πηγαίνοντας και αυτός μετά τον Σισέ να αγκαλιάσει τον προπονητή του (68’). Ο Έλληνας τεχνικός του Θρύλου έκανε και την τρίτη του αλλαγή περνώντας τον Φορτούνη στην θέση του Οφόε στο 71’. Και από το πουθενά ο Πλατανιάς σκόραρε με τον Παπανικολάου ο οποίος έβαλε το γκολ της τιμής στο 87’(4-1). Αυτό έκανε τους ερυθρόλευκους όμως να προσπαθήσουν περισσότερο για να απαντήσουν και το έκαναν με τον Φελίπε Πάρντο ο οποίος σκόραρε με ένα ωραίο χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή (90’). Τελικό σκορ στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν το 5-1.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!