Uncategorized

Πέρασε με τεσσάρα από το Αγρίνιο

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-4.

Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο, Μάριν και Ανσαριφάρντ είναι οι έντεκα που επέλεξε ο Τάκης Λεμονής για το βασικό σχήμα των Πειραιωτών.
Ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση του αρχικού πεντάλεπτου στο Αγρίνιο οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία και μάλιστα την μετουσίωσαν και σε γκολ αφού ο Μαρίν κατέβασε έξω από την περιοχή, έκανε την πάσα στον Φορτούνη και αυτός από θέση επιθετικού πλάσαρε άψογα τον Κυριακίδη γράφοντας το 0-1 στο 6’. Σίγουρα άπαντες στον στρατόπεδο των φιλοξενούμενων δεν θα περίμεναν καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα τους που ναι μεν έβγαλε το άγχος από πάνω της αλλά ήταν νωρίς στο παιχνίδι για να ήταν κανείς σίγουρος. Μέχρι και το πρώτο μισό του ημιχρόνου ο θρύλος είχε κλείσει καλά τους χώρους στους γηπεδούχους και όταν του εμφανίζονταν η ευκαιρία πατούσε και την περιοχή του Πανετολικού χωρίς βέβαια να είχε κάνει κάποια αξιόλογη φάση εξαιρώντας το τέρμα που πέτυχε. Παρόλα αυτά στο ποδόσφαιρο θέλει και τύχη και ο Ολυμπιακός δεν την είχε στο 27’ καθώς μετά από σέντρα που έβγαλε ο Ρόσα, ο Ένγκελς έβαλε το κεφάλι του για να απομακρύνει αλλά η μπάλα πήρε φορά προς τα πίσω και κρέμασε τον Προτό κάνοντας από το πουθενά το 1-1. Το παιχνίδι ήταν και μετά τα γκολ αρκετά ανοιχτό και στο 37’ οι Πειραιώτες έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαρίν πήρε την πάσα από τον Καρίμ αλλά από δεξιά μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Τελικό σκορ στο ημίχρονο ήταν το ισόπαλο 1-1. 
Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με μια αλλαγή για τον Τάκη Λεμονή που πέρασε στο παιχνίδι τον Οφόε αντί του Πάρντο. Με την είσοδο του Βέλγου μεσοεπιθετικού ο Φορτούνης πήγε στα άκρα και αυτός στον άξονα χωρίς βέβαια να είχε αλλάξει ο σχηματισμός. Σίγουρα ο προπονητής του Ολυμπιακού θα ήθελε το δεύτερο ημίχρονο να εξελιχθεί όπως αυτό στην Κέρκυρα αλλά αυτός που στο πρώτο δεκάλεπτο πίεζε ήταν ξεκάθαρα ο Πανετολικός. Εν συνεχεία και συγκεκριμένα στο 57’ ο Οφόε έκανε μια εξαιρετική βαθιά μπαλιά για τον Κούτρη ο οποίος κατέβασε αλλά δεν νίκησε τον Κυριακίδη χάνοντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Είχαν μείνει 30 λεπτά για το φινάλε και ο θρύλος έπρεπε επειγόντως να σκοράρει αν δεν ήθελε να μπλέξει σε περιπέτειες. Αυτό λοιπόν το έκανε η ομάδα από τον Πειραιά αφού στο 62’ ο Ανσαριφάρντ πάτησε στην μικρή περιοχή, γύρισε στον Φορτούνη και αυτός με κενή εστία έκανε δύο τα τέρματα του και της ομάδας του (1-2). Παραταύτα οι πρωταθλητές δεν σταμάτησαν εκεί και 4 λεπτά αργότερα τελείωσαν το παιχνίδι καθώς όταν ο Μόρας γύρισε πίσω στον τερματοφύλακα του, ο Καρίμ πήρε την μπάλα, πέρασε τον πορτιέρο των γηπεδούχων και προ κενής εστίας έκανε το 1-3 στο 66’. Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του Ιρανού επιθετικού στο πρωτάθλημα που είχε και μια ασίστ στο παιχνίδι αυτό. Στο 69’ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την δεύτερη του αλλαγή στην αναμέτρηση αφού ο Φιγκέιρας πήρε την θέση του Κούτρη, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο Τζούρτζεβιτς μπήκε αντικαθιστώντας τον Ανσαριφάρντ. Το παιχνίδι φυσικά ήθελα ακόμα προσοχή και αυτό το έδειξε ο Πανετολικός στο 80’ κάνοντας δοκάρι με τον Ρότσα. Ο τέταρτος έδειξε τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνου και στο πρώτο από αυτά ο Ομάρ έκανε την σέντρα, ο Τζουρτζεβιτς πήρε μια δύσκολη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 1-4 στο 91’

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!