Uncategorized

Ξέσπασε με τριαντάρα!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μακαμπι στο ΣΕΦ με 94-64, χωρίς απουσίες, έχοντας σε καλή μέρα τους Σπανούλη(13), Μιλουντίνοφ(12) και Παπαπέτρου(11). Τα 10 παραπάνω ριμπάουντ(45-35), 15 περισσότερες ασσίστ(26-11) και τα 6 λιγότερα λάθη(8-14) ήταν τα κλειδιά της αποψινής νίκης. 

Ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για τον υπαρχηγό Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος συμπλήρωσε 215 συμμετοχές με την ομάδα και τον κόσμο να τον αποθεώνει στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι πειραιώτες ξεκίνησαν το ματς με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να επιλέγει  τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουντίνοφ στο αρχικό σχήμα.
Στην πρώτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-5 για να μειώσει ο Πρίντεζης με το γνωστό του πεταχτάρι. Η Μακαμπι απάντησε, αλλά μια καλή άμυνα και 2 επιβλητικά καρφώματα του Μιλουντίνοφ ήταν αρκετά ώστε οι ερυθρόλευκοι περάσουν μπροστά στο σκορ και ξεσήκωσαν το κοινό. Ο Παπανικολάου με 2/2 βολές έκανε το 12-10 για να ρθει η απάντηση με σουτ 3 πόντων απ’ τον Κόουλ και να κάνει το 12-13. Δύο βολές του Σπανούλη και 10 συνεχόμενοι πόντοι απ’ τον ΜακΛιν διαμόρφωσαν το 24-16 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΜακΛιν πρόσφερε ένα σπουδαίο κάρφωμα αλλά τραυματίστηκε και αποχώρησε για τα αποδυτήρια δίνοντας την θέση του στον Μιλουντίνοφ ο οποίος χάρισε ένα θεαματικό κόψιμο και μία ασσίστ για ένα κάρφωμα πάρε-βάλε στον Παπαπέτρου. Ο Κόουλ μείωσε από κοντά για τους φιλοξενούμενους αλλά ο Τόμπσον με 2 εύστοχες βολές έδωσε ξανά στον Ολυμπιακό προβάδισμα 12 πόντων (30-18). Ο Τζάκσον με 6 προσωπικούς πόντους έριξε την διαφορά στο μισό και έκανε το σκορ 30-24. Ο Στρένλιενκς με 3/3 εύστοχες βολές και 2 ασσίστ στον Μιλουντίνοφ ανέβασαν την διαφορά στο +13(37-24) . Ένα φόλοου κάρφωμα του Τάιους ,ένα τρίποντο του Τζάκσον και ένα καλάθι του Κέιν στον αιφνιδιασμό έριξαν την διαφορά πάλι στους 6(37-31). Την απάντηση έδωσε ο αρχηγός με 7 προσωπικούς πόντους και ο Παπανικολάου με καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο για το 46-33. Το ημίχρονο έληξε 53-40 με τους περισσότερους πόντους στο τέλος να προέρχονται απ’ την γραμμή της φιλανθρωπίας μιας και οι 2 ομάδες αμφότερες είχαν συμπληρώσει αμφότερες τα 5 ομαδικά και τους ερυθρόλευκους να έχουν ένα κακό πρώτο ημίχρονο πίσω απ’ τα 6.75.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε και οι άμυνες έσφιξαν για να σπάσει το ρόδι με ένα ελεύθερο σουτ τριών πόντων, μόλις το 2ο εύστοχο , ο Μάντζαρης για το 57-42. Ο Ρολ σε σουτ από μέση απόσταση μείωσε αλλά ο Ολυμπιακός αρχικά με τον Σπανούλη σε μια απ’ τις αγαπημένες του κινήσεις ανέβασε την διαφορά στο +16(60-44) για να την διευρύνει ο Πρίντεζης και ο Τόμπσον σε 66-46. Ο Ολυμπιακός είχε υπομονή καθ’ όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου, σε αντίθεση με την Μακαμπι, και με ένα ελεύθερο τρίποντο του Παπαπέτρου διαμόρφωσε το 70-51 που ήταν και το σκορ της περιόδου με τους γηπεδούχους να παίζουν υποδειγματική άμυνα.
Το τελευταίο δεκάλεπτο, ο κόουτς Σφαιρόπουλος αποφάσισε να ξεκουράζει βασικούς παίκτες, με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου να παρακολουθούν απ’ τον πάγκο. Ο  Μπόγρης πάσαρε στον ελεύθερο Ρόμπερτς και αυτός να ευστόχησε για το 73-51. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Κόουλ σε 75-56 με τους ερυθρόλευκους να αντιδρούν αρχικά με τον Τόμπσον (78-56) και στην συνέχεια με τους Μιλουντίνοφ και Παπαπέτρου για το 83-56 κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο εύκολο. Ο Γουίλτζερ πέρασε για πρώτη φορά στο 35’ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε με σουτ 3 πόντων για το 86-56. Στην συνέχεια οι Ρόμπερτς και Μπόγρης ανέβασαν και άλλο τον δείκτη του σκορ σε 90-56. Ο Γουίλτζερ ευστόχησε σε ένα ακόμη τρίποντο κάνοντας το 93-63. Τελικό σκορ 94-64 με τον Ολυμπιακό να αυξάνει σημαντικά το ποσοστό το στα τρίποντα στο δεύτερο μέρος(8/14 έναντι 1/11 που είχε στο πρώτο μέρος).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!