Uncategorized

Νέα ήττα, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και να αντιδράσει στα κακά αποτελέσματα καθώς ηττήθηκε με 68-61 στο ΟΑΚΑ.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν στο παρκέ με τους Σπανούλη, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Θυμίζουμε ότι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου ενώ άλλη μια απώλεια έρχεται από το τεχνικό επιτελείο αφού ως γνωστόν ο Χριστός Μαρμαρινός που βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού για 13 χρόνια, μετά από διαφωνία με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο κομμάτι της φιλοσοφίας αποτέλεσε παρελθόν.

Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει σχεδόν καμία βαθμολογική σημασία αλλά πάντα αυτά τα ντέρμπι μόνο καλό σου κάνουν όταν τα κερδίσεις ειδικά για τους Πειραιώτες που χρειάζονται την ψυχολογία ξανά με το μέρος τους.

Ο Θρύλος ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι και με όπλο του την άμυνα στα πρώτα τρία λεπτά ήταν μπροστά με 0-4 και 1-8 στην συνέχεια. Στα μέσα της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και διατηρούσαν το προβάδισμα, με τον Σπανούλη να ήταν ο κορυφαίος μέχρι τότε (3-13). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε εξαιρετικά στην άμυνα και χαρακτηριστικό στατιστικό ήταν ότι για 9 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει μόλις 7 πόντους και όλοι από βολές (7-18). Τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν το 11-20.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν απέναντι σε μια μικρή αντίδραση του Παναθηναϊκού αλλά μετά από μια πολύ καλά εκδηλωμένη επίθεση ο Γουίλτζερ με τρίποντο έκανε το 15-25. Ακολούθως, ήταν λογικό η απόδοση του Ολυμπιακού να έπεφτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά βρισκόταν συνεχώς μπροστά στο σκορ χωρίς να είχε χάσει ποτέ το προβάδισμα του στην αναμέτρηση (23-27). Σε 17 λεπτά παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ οι γηπεδούχοι είχαν εκτελέσει 18 βολές πράγμα που μόνο λογικό και τυχαίο δεν ήταν. Το τελικό σκορ στο ημίχρονο ήταν το 30-32 με τους Πειραιώτες να είχαν επί είκοσι λεπτά, συνέχεια το προβάδισμα.

Αυτό που δεν έγινε σε ένα ημίχρονο έγινε στην αρχή της τρίτης περιόδου, δηλαδή ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκόρ (36-35). Βέβαια αυτό κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα καθώς χάρις ένα τρίποντο του Παπανικολάου και ένα λέι απ του Μάντζαρη οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν με 36-40. Από εκεί και πέρα μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου το παιχνίδι πήγανε πάνω κάτω καθώς και οι δύο ομάδες σκόραραν αρκετά καλάθια, με τον Θρύλο τελικά στο συμπλήρωμα της μισής ώρας παιχνιδιού να ήταν πίσω με 50-48.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου στην άμυνα στο προηγούμενο δεκάλεπτο δέχθηκε παρά πολλά εύκολα καλάθια με διεισδύσεις πράγμα που φυσικά έπρεπε να διορθώσει αν ήθελε να πάρει την νίκη. Αυτό που πλήγωνε τους φιλοξενούμενους ήταν το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει 13 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ πράγμα που έδειχνε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν συγκεντρωμένοι και μαχητικοί στην άμυνα. Με 6 λεπτά να είχαν μείνει στο ρολόι ο Θρύλος ήταν στο -7 με 61-54. Δυστυχώς εν συνεχεία το παιχνίδι ξέφυγε και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +9 με τρία λεπτά να έμεναν για το φινάλε. Ο Γιώργος Πρίντεζης με καλάθι και φάουλ έγραψε το 65-60 μειώνοντας το σκορ ενάμιση λεπτό πριν το άκουσμα της κόρνας. Πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα άλλαζε την ροή της αναμέτρησης λόγο φυσικά και του χρόνου. Το παιχνίδι τελείωσε στο ΟΑΚΑ με τον Θρύλο να ηττήθηκε με 68-61

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!