Uncategorized

Επιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας του Θανάση Σκουρτόπουλου με σκορ 100-69, μετά από 2 κακές εμφανίσεις κόντρα σε ΠΑΟΚ και Μπασκονια. 

Οι πειραιώτες είχαν πλουραλισμό στην επίθεση με τους Ρόμπερτς(17), Παπαπέτρου(13), Στρένλιενκς (12) και Τόμπσον(11) να ξεχωρίζουν.
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε χωρίς απουσίες, μετά από καιρό, με τον υπαρχηγό της ομάδας Γιώργο Πρίντεζη να μένει εκτός 12άδας για λόγους ξεκούρασης και τον Βασίλη Τολιόπουλο να παίρνει την θέση του. Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Γουίλτερ και Μιλουντίνοφ αποτέλεσαν τις αρχικές επιλογές του κόουτς Σφαιρόπουλου.
Στην πρώτη περίοδο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά κάνοντας το 7-0 πριν την συμπλήρωση των πρώτων 2 λεπτών. Οι φιλοξενούμενοι με οργανωτή τον Μουράτο και εκτελεστή τον Μαραγκό μείωσαν σε 10-7, για να ρθει ο αρχηγός και να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων. Ο Μαραγκός μείωσε εκ νέου αλλά ένα τρίποντο του Μάντζαρη και ένα γκολ-φάουλ του Σπανούλη ανέβασαν την διαφορά στο +10(19-9). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να προηγείται σταθερά με 10 καθ’ όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου και 2 λεπτά πριν την λήξη με εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο έφτασε να προηγείται με +14(27-13). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 31-19.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι έσφιξαν την άμυνα τους, έχοντας 13 πόντους παθητικό, και με καλό διάβασμα στην επίθεση έκαναν double-score με τον Στρένλιενκς να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων για το 38-19. Ο Παπαπέτρου με 5 προσωπικούς πόντους και μια ασσίστ 20 μέτρων στον Τόμπσον στον αιφνιδιασμό διαμόρφωσαν το 47-26. Η καλές άμυνες των Παπαπέτρου και Ρόμπερτς δώσαν εύκολους πόντους μπροστά με τον τελευταίο να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ-φάοουλ και να κάνει το 53-28. Ο Παπαμακάριος με 2/2 βολές μείωσε σε 53-30 αλλά μια εντυπωσιακή συνεργασία του Μάντζαρη και του Μιλουντίνοφ έκαναν το 55-30. Το δεκάλεπτο έκλεισε με την διαφορά στο +27(59-32) έπειτα από 2/2 εύστοχες βολές του Γούιλτζερ. 
Στην επανάληψη, η διάθεση των γηπεδούχων δεν άλλαξε σε άμυνα και επίθεση. Ο Γουίλτζερ πρόσφερα μια εντυπωσιακή τάπα και ο Ρόμπερτς με μια πάσα διαβήτη στον Στρένλιενκς έκανα το 61-32. Οι δύο guard συνεργάστηκαν εκ νέου με τον Λετονό να ευστοχεί σε σουτ από μέση απόσταση για το 63-34. Ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα τον Ολυμπιακό της παρασκευής στον τομέα των τριών πόντων και με 2 συνεχόμενα σουτ απ τα 6.75 απ τους Γουίλτζερ και Στρένλιενκς αντίστοιχα ανέβασαν στην μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα με σκορ σε 71-38 5 λεπτά πριν την λήξη του 3ου δεκαλέπτου.  Ο Γυμναστικός στην προσπάθεια του να αντιδράσει, μείωσε αρχικά την διαφορά σε 73-45 με ένα εκτός ισορροπίας σουτ τριών πόντων απ τον Μπάρντερ και στην συνέχεια με τον Παπαμακάριο σε 75-49, δίχως να τρομάζει την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 81-51 και με τους Μπράιν Ρόμπερτς και Χόλις Τόμπσον να σφραγίζουν την νίκη απ το 3ο κιόλας δεκάλεπτο.
Στην τελευταία περίοδο, ο ρυθμός έπεσε και ο κόουτς Σφαιρόπουλος είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες και να κάνει μεγαλύτερο rotation. Ο Βασίλης Τολιόπουλος εκτέλεσε εύστοχα σε σουτ τριών πόντων για το 84-54 με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα σερί 8 πόντων και να σε μειώνουν σε 84-63. Ο Γουίλτζερ με ένα καλάθι κοντινή απόσταση έκανε το 86-63 και ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό από έναν κακό επιθετικό τετράλεπτο. Ο Παπαπέτρου με 4 συνεχόμενους πόντους και ένα θεαματικό κάρφωμα ανέβασε την διαφορά ξανά πάνω απ τους 20 σε 90-67. Το παιχνίδι είχε κριθεί και ματς έληξε 100-69.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!