Uncategorized

Ισοπαλία στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει από το Περιστέρι καθώς έμεινε στο 2-2 με τον Ατρόμητο χάνοντας το παιχνίδι που θα του έδινε πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ο Όσκαρ Γκαρθία για την αρχική ενδεκάδα επέλεξε τους Προτό, Χατζισαφί, Ομάρ, Μποτία, Νικολάου, Ζιλέ, Ταχτσίδη, Μαρίν, Μιραλάς, Φορτούνη και Καρίμ. Υπενθυμίζουμε πως στην άκρη του πάγκου των ερυθρόλευκων ήταν ο Χρήστης Κόντης καθώς ο Ισπανός τεχνικός δεν ήταν σε θέση να βρίσκεται στο γήπεδο μετά την επιτυχημένη επέμβαση που υποβλήθηκε. Τέλος αναφέρουμε πως ο Ρομαό είχε συμπληρώσει κάρτες στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ και έχασε την συγκεκριμένη αναμέτρηση όπως θα χάσει και την επόμενη.

Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ νευρικός και σε συνδιασμό με την υψηλή πίεση του Ατρόμητου είχε ως αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να μην μπορούσαν να βγουν από το δικό τους αμυντικό τρίτο. Βέβαια όταν οι Πειραιώτες έβρισκαν χώρους στην επίθεση ήταν πολύ επικίνδυνοι και αυτό ήταν φανερό. Παραταύτα από το πουθενά ο Ατρόμητος πήρε κεφάλι στο σκορ καθώς μετά από σέντρα Ουάρντα ο Βασιλακάκης βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του θρύλου και με κεφαλιά νίκησε τον Προτό γράφοντας το 1-0  στο 19’. Η ομάδα φαίνεται να μην μαθαίνει από τα λάθη και αυτό αιτιολογείται από το γεγονός ότι το τέρμα των γηπεδούχων ήταν ακριβώς ίδιο με το πρώτο της ΑΕΚ στο κύπελλο την Τετάρτη. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Κώστας Φορτούνης τραυματίστηκε και στο 24’ έδωσε την θέση του στον Πάρντο. Όμως η ποιότητα των φιλοξενούμενων είναι δεδομένη και στο 28’ ο Μάρκο Μαρίν με μια προσωπική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Γιαννιώτη και ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από λεπτά οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να γυρίσουν το παιχνίδι αφότου μετά από σέντρα του Ομάρ από δεξιά, ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από κοντά σπαταλώντας την φάση. Και μέσα σε όλα αυτά τραυματίστηκε και ο Μιραλάς από πλευράς Ολυμπιακού και στο 39’ πέρασε εκτός δίνοντας την θέση του στον Οφόε. Τελικό σκορ ημιχρόνου το 1-1.

Δυνατά άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κόντη που πίεζε αρκετά τον Ατρόμητο και είχε πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια της. Στο 62’ μετά από σέντρα του Μαρίν ο Καρίμ επωφελήθηκε από τις κοντές αλλά και πάλι από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Στο ίδιο λεπτό η ομάδα του Πειραιά πραγματοποίησε και την τρίτη της αλλαγής με τον Τζούρτζεβιτς να πέρασε στην θέση του Ταχτσίδη. Ο λόγος που έφυγε από το παιχνίδι ο Έλληνας μέσος ήταν προφανής. Και αυτός τραυματίστηκε σε μια φάση του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός ήταν λοιπόν μπροστά σε ένα πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο, δηλαδή να κάνει τρείς αναγκαστικές αλλαγές. Και μέσα σε όλο αυτό δέχθηκε και δεύτερο γκολ καθώς στο 66’ ο Ντιγκινί με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το 2-1. Αν υπολογίσουμε την ψυχολογία των παικτών των φιλοξενούμενων και το γεγονός της κακής φυσικής κατάστασης που έχουν τότε θα έμοιαζε με θαύμα αν ο θρύλος κέρδιζε το παιχνίδι. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Ζιλέ κέρδισε πέναλτι. Ο Τζούρτζεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γιαννιώτης απέκρουσε αλλά στην συνέχεια της φάσης ο Χατζισαφί ισοφάρισε σε 2-2. Τελικό σκορ στο Περιστέρι το 2-2.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!