Uncategorized

Χαμένος από την πρώτη περίοδο!

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το 10ο κύπελλο της ιστορίας του καθώς έχασε με 83-89 από την ΑΕΚ. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τούς Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Να θυμίσουμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν να καταστήσουν την συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2011 ενώ εκτός της Ευρωλίγκας ήταν ένας τίτλος που έλειπε από τον Έλληνα προπονητή του θρύλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και η αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά ισορροπημένη. Παρόλο που η ΑΕΚ στο 4’ πήρε προβάδισμα πέντε πόντων οι ερυθρόλευκοι μέσα σε ένα λεπτό πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 14-12 χάρις στις βολές του Πρίντεζη. Εν συνεχεία και μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην άμυνα με αποτέλεσμα να βρισκόταν πίσω με 23-26 στο φινάλε της περιόδου.

Η έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου δεν ήταν και η καλύτερη για τους Πειραιώτες αφού στην άμυνα δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί με αποτέλεσμα και πάλι η ΑΕΚ να πήγε στο +5 (25-30). Ακολούθως ο θρύλος παρέμενε πολύ κακώς στην άμυνα και βρισκόταν συνεχώς πίσω με διάφορες των πέντε έως οκτώ πόντων (38-43 στο 18’). Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως στο τέλος του ημιχρόνου μια τόσο καλή άμυνα σαν του Ολυμπιακού είχε δεχθεί 45 πόντους ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν πετύχει 42 διαμορφώνοντας το τελικό 42-45 στο ημίχρονο.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ξεκίνησε αρκετά δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε σε 47-47 χάρις σε προσωπικές ενέργειες του Σπανούλη που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με 14 πόντους μέχρι τότε, ενώ και ο Μιλουτίνοφ είχε προσθέσει 12. Πραγματικά ο αρχηγός ήταν απίστευτος στο παιχνίδι αλλά η ομάδα ήταν ακόμα πίσω αφού η ΑΕΚ συνεχώς έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι (57-60 στο 27’). Όμως όπως τονίσαμε και προηγουμένως και ο Μιλουτίνοφ ήταν πολύ παραγωγικός και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά μετά από ώρα. Παραταύτα οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να τελειώσουν το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με το δεκάλεπτο να τελείωσε με 63-65.

Τα ντέρμπι στην Κρήτη καλά κρατούσε και το τέταρτο δεκάλεπτο θα ήταν αυτό που θα έκρινε τον νικητή αφότου καμία από τις δύο ομάδες δεν είχαν κάποιο μεγάλο προβάδισμα. Στην αρχή της περιόδου ο θρύλος ήταν πολύ κακός στο παρκέ και βρέθηκε πίσω με 65-72 στα πρώτα δύο λεπτά. Παρόλαυτα οι Πειραιώτες έκαναν και τρίτη επιστροφή καθώς μείωσαν σε 70-72. Όμως οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να κάνουν την μεγαλύτερη επιστροφή στο τέλος καθώς και παλι η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα 6 πόντων (74-80). Αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό αφότου η ομάδα του Σφαιρόπουλου μείωσε και πάλι στο καλάθι χάρις σε δύο καλές άμυνες. Είχε μείνει ένα λεπτό και το σκορ ήταν 82-84. Τελικό σκορ το 83-89 με την ΑΕΚ να πήρε το κύπελλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!