Uncategorized

Αυτός ήταν Θρύλος

Ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα εύκολα απέναντι στην Φενέρ με 95-70 στο ΣΕΦ και ξανά μπήκε στην τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την αρχική πεντάδα επέλεξε τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι κυρίως στην επίθεση και προηγήθηκε νωρίς με 4-0 και 9-2 στην συνέχεια. Ακολούθως οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μπροστά με 14-7 χάρις σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πρίντεζη που ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα. Ο θρύλος επιθετικά ήταν πολύ παραγωγικός και μέσα σε εφτά λεπτά έφτασε τους 26 πόντους την ώρα που η Φενέρ είχε μόλις 13. Μετά τον Πρίντεζη την σκυτάλη πήρε ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης που είχε 12 πόντους σε 9’ λεπτά πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση φέτος (32-16). Τελικό σκορ στην πρώτη περίοδο το 34-18 με τους Πειραιώτες να είχαν κάνει την καλύτερη τους περίοδο στην φετινή σεζόν της Euroleague.

Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση αλλά
 συνέχιζαν με αποφασιστικότητα στο άλλο μισό του γηπέδου με αποτέλεσμα η διαφορά να παρέμενε ψηλά (38-23). Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν βελτιωθεί στο παρκέ ο θρύλος δεν σταμάτησε να παίζει καλά και χάρις τον Στρέλνιεκς που έδινε λύσεις στην επίθεση διατηρούσε πάνω από τους δέκα την διαφορά (44-33). Τελικό σκορ ημιχρόνου το 45-36.

Του ίδιους πέντε που ξεκίνησε το παιχνίδι άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του θρύλου. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Ολυμπιακός χτυπούσε συνεχώς στα αδύναμα σημεία των Τούρκων την ίδια ώρα που έκρυβε τα δικά του πολύ καλά με σωστές βοήθειες από όλους. Μια κατά φύση επιθετική ομάδα σαν την Φενέρ σε 27 λεπτά είχε μείνει στους 48 πόντους ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει 64 πόντους κρατώντας ακόμα την διαφορά που απέκτησαν στην αρχή του παιχνιδιού. Μάλιστα το προβάδισμα όχι μόνο δεν έπεφτε αλλά ανέβαινε συνεχώς με αποτέλεσμα η διαφορά να είχε πάει στους 19 (69-50). Σκορ τρίτης περιόδου το 71-54.

Λίγο πολύ η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς με την εικόνα τους οι ερυθρόλευκοι είχαν τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα και μάλιστα εύκολα. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε μέχρι και ο ΜακΛίν ευστόχησε σε τρίποντο δείνωντας την χαριστική βολή στον Ομπράντοβιτς που κάλεσε άλλο ένα τάιμ άουτ (81-59). Αυτή η εμφάνιση για τον Θρύλο ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή και μετά από κάποιες κακές ήττες και έφτιαξε πολύ το κλίμα ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος άκουσε ξανά το όνομα του από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Τα έκαναν όλα οι Πειραιώτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι, φοβερή επίθεση, απίστευτη άμυνα και πάνω απ’ όλα επανέφεραν τον κόσμο στο ΣΕΦ. Το μόνο που δεν έγινε ήταν οι γηπεδούχοι ότι δεν πέτυχαν 100 πόντους αφού το κοντέρ σταμάτησε στο 95-70.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!