Uncategorized

Νίκη που κλείδωσε το πλεονέκτημα!

O Ολυμπιακός πήρε την νίκη απέναντι στην Εφές με 89-82 στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της Euroleague και πήρε κατά 99% το πλεονέκτημα της έδρας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Θυμίζουμε πως ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε για άλλο ένα παιχνίδι εκτός πλάνων του προπονητή των ερυθρόλευκων και αυτό γιατί ταλαιπωρείται ακόμα από τενοντίτιδα. 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και χάρις το γεγονός ότι είχαν εντοπίσει το μειονέκτημα των Τούρκων στην ρακέτα πήραν προβάδισμα με 6-0 στο 2΄. Κύριος παράγοντας αυτής της προσπάθειας ήταν φυσικά ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 8 πόντους στα μισά της πρώτης περιόδου. Εξαιρετικός για ακόμα έναν αγώνα ήταν και ο Βασίλης Σπανούλης που στο 7′ με καλάθι και φάουλ έκανε 7 τους πόντους του και έγραψε το 20-12. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά με 22-12. Η ομάδα του Πειραιά βέβαια δεν σταμάτησε εκεί και τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με ένα +15 (30-15). 

Να προσθέσουμε πώς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν σε καλή ημέρα έχοντας 8 πόντους σχέδον σε όλο το αρχικό δεκάλεπτο που αγωνίστηκε. Την ασύλληπτη επίδοση που είχε επιθετικά στα πρώτα δέκα λεπτά ήθελε να την διατηρήσει και στην συνέχεια ο θρύλος που άρχισε την δεύτερη περίοδο με 6-2 σερί. Ακολούθως οι ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν υπερβολικά μέσα στο παρκέ και η Εφές μείωσε σε 45-37 στο 18′. Τελικό σκορ στο ημίχρονο το  49-42 με τους γηπεδούχους να είχαν χάσει την μεγάλη διαφορά που έχτισαν στο ξεκίνημα.

Με τους ίδιους πέντε που άρχισε την αναμέτρηση ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σφαιρόπουλου. Γρήγορα όμως αυτό άλλαξε αφότου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο καλάθι και ο Μάντζαρης πέρασε στο παρκέ για να βοηθήσει στην άμυνα (53-53). Παρόλα αυτά η “τάξη” επανήλθε σχετικά γρήγορα με τους Σπανούλη και Μιλουτίνοφ να έδιναν ρεσιτάλ και να πήγαν την ομάδα στο +11 ξανά (54-53). Μέχρι τότε ο αρχηγός είχε 14π. , ο Μιλουτίνοφ 20π. , ενώ ο Παπαπέτρου είχε προσθέσει 12π.  Όπως καταλάβατε το σκηνικό είχε αλλάξει στο έπακρον στο ΣΕΦ με τους Πειραιώτες να ήταν μπροστά με 71-55 και να είχαν κλειδώσει την υπόθεση νίκη και ως αποτέλεσμα το πλεονέκτημα της έδρας στα play-offs.  Σκορ για το τρίτο δεκάλεπτο το 70-57. 

Απ’ ότι φαινόταν τόσο από το σκορ όσο και από τον ρυθμό της αναμέτρησης η τέταρτη περίδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να ήθελε να κατευθύνει το παιχνίδι εκεί που είχε πλεονέκτημα. Όμως όλα τα παραπάνω έγιναν <<καπνός>>  όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς οι Τούρκοι μείωσαν σε72-69 και έβαλαν δύσκολα ξανά στους ερυθρόλευκους. Αν και η Εφές μείωσε εκ νέου στους 4 πόντους μετά από την αντίδραση του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι χάρις σε τρίποντο του Μάντζαρη έκαναν το 85-78.  Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το 89-82 με τους γηπεδούχους να πήραν μαζί με την νίκη και το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!