Uncategorized

Νίκη με πολύ καλούς Σπανούλη και… Μπόμπι Μπόμπερ Μπράουν

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας με 66-86 του Ρεθύμνου και συνέχισε το νικηφόρο σερί που διαθέτει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για την αρχική πεντάδα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Θυμίζουμε πως εκτός δωδεκάδας λόγο κάποιας μικρής ενόχλησις στο πόδι έμεινε ο Παπανικολάου και σε αυτή μπήκε ο Τολιόπουλος.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και προηγήθηκαν νωρίς με διψήφια διαφορά χάρις σε τρίποντο του Παπαπέτρου που είχε 5 πόντους σε 5’ (4-14). Επίσης σε αυτό το πρώτο μισό της περιόδου ο Σπανούλης είχε και αυτός 5π. και ο Πρίντεζης 4π. Ακολούθως και μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός διατηρούσε τον έλεγχο της αναμέτρησης και το προβάδισμα του, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να ήταν για άλλον ένα αγώνα εξαιρετικός και να είχε ως συμπαραστάτη των Παπαπέτρου με 7π. Μάλιστα 0.10’’ πριν το τέλος των δέκα πρώτων λεπτών, ο Σπανούλης έδωσε την θέση του στον Τολιόπουλου και κατά την αποχώρηση του από το παρκέ χειροκτήθηκε από όλο το γήπεδο. Σκορ περιόδου το 12-19.

Με αρκετά ψηλή πεντάδα άρχισε την δεύτερη περίοδο ο προπονητής των φιλοξενούμενων (Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Τιλί και ΜακΛίν). Στα τρία εναρκτήρια λεπτά αυτής το Ρέθυμνο ‘’έτρεχε’’ένα επιμέρους σκορ 9-2 με τον θρύλο να είχε πρόβλημα στο κομμάτι της επίθεσης και συγκεκριμένα στην δημιουργία. Ωστόσο όταν ο ‘’Kill Bill’’ ξανά μπήκε στην πεντάδα των ερυθρόλευκων αυτοί ανέβασαν και πάλι ρυθμούς και πέρασαν εκ νέου μπροστά με 23-30 χάρις σε βολές του Τιλί. Ως συνέχεια των παραπάνω ο Ολυμπιακός αύξησε κατακόρυφα την υπέρ του διαφορά και με ένα σερί 5-16 στα τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου έγραψε το 28-40 που ήταν και το τελικό σκορ του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Πειραιά πραγματοποίησε ένα φοβερό ξεκίνημα επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σπανούλη να είχε φτάσει τους 12π. και τις 7α. ενώ ο Παπαπέτρου είχε 14π. και ο Μπράουν 9π. με 3/5 τρίποντα (32-52 στο 23’). Ο αγώνας στο τρίτο δεκάλεπτο απέκτησε έναν φρενήρη ρυθμό αφού και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό ενώ ταυτόχρονα εκδήλωναν γρήγορες επιθέσεις πράγμα που ευνοούσε φυσικά τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό. Μάλιστα το προβάδισμα των Πειραιωτών έφτασε και στο +24 αλλά τελικά η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 41-64 ( Σπανούλης 15π. και 8 α.,  Παπαπέτρου 14π., Μπράουν 11π.).

Η τέταρτη και τελική περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα στην Κρήτη με την ομάδα του Σφαιρόπουλου ωστόσο να συνέχιζε καλά στο παρκέ και να διατηρούσε συνεχώς την μεγάλη υπέρ της διαφορά. Χάρις αυτό λοιπόν ο προπονητής των φιλοξενούμενων βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες και πέρασε στο παιχνίδι και τον Μπόγρη, Μάλιστα ο σέντερ των ερυθρόλευκων πέτυχε και το πρώτο του καλάθι στην αναμέτρηση γράφοντας το 61-81. Τελικό σκορ στο  Ρέθυμνο το 66-86 με τους Πειραιώτες να πήραν εύκολα την νίκη κάνοντας μια καλή προπόνηση εν όψη του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ την Πέμπτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!