Uncategorized

Ήττα στη Μόσχα

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 89-81 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα αλλά έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να ξεφύγουν πότε στο σκορ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλους επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Θυμίζουμε πως οι Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης έμειναν στην Αθήνα λόγο κάποιων προβλημάτων που τους ταλαιπωρούσαν.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-3 χάρις σε τρεις βολές του Ρόμπερτς στην πρώτη επίθεση και εν συνεχεία με 5-10 χάρις σε δύσκολο τρίποντο του Σπανούλη από τα εφτά μέτρα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ξεκινήσει καλά το παιχνίδι όπως φαίνεται κυρίως επιθετικά έχοντας ωστόσο πρόβλημα στα ριμπάουντ και στην αντιμετώπιση του Χάινς κάτω από το καλάθι. Αυτό ανάγκασε τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ να καλέσει τάιμ άουτ καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 11-18 στο 5’. Παραταύτα η ΤΣΣΚΑ ακολούθως έκανε ένα σερί 10-0 και πέρασε μπροστά με 21-18. Όμως αντίδραση είχε και η ομάδα του Πειραιά που με 6 συνεχόμενους πόντους από τον Μιλουτίνοφ και δύο του Παπαπέτρου πήρε εκ νέου προβάδισμα με 21-26. Σκορ πρώτης περιόδου το 23-26.

Το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου βρήκε τους ερυθρόλευκους να μην είχαν καλή επιθετική συμπεριφορά αφού οι επιλογές ήταν κακές με πολλά τρίποντα, ενώ αμυντικά ο Ντε Κόλο είχε κάνει πάρτι εντός και εκτός ρακέτας με αποτέλεσμα το σκορ να πήγε στο 34-26. Ο Γάλλος γκάρντ είχε 15 πόντους σε 15 λεπτά για τους γηπεδούχους με την διαφορά να ήταν μόλις στο +5 υπέρ τους (40-35 στο 17’). Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετά καλά για τον Ολυμπιακό που είχε για άλλη μια φορά σε πολύ καλή κατάσταση τον Σπανούλη (12 πόντους με 3/6 τρίποντα) και τον Πρίντεζη (11 πόντους με 4/4 δίποντα). Τελικό σκορ ημιχρόνου το 44-40.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Ρώσους να προσπαθούσαν χωρίς αποτέλεσμα να χτίσουν μια καλή διαφορά και αυτό γιατί οι Πειραιώτες ήταν που σκληροί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Αυτό το αναφέρουμε καθώς πλέον οι ερυθρόλευκοι πήγαιναν πολύ στις επαφές κοντά στο καλάθι με αποτέλεσμα να κέρδιζαν και βολές (56-51).  Όπως τονίσαμε και νωρίτερα ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν και πάλι εξαιρετικός με 18 πόντους μέχρι τότε αλλά εάν ο Ολυμπιακός έβρισε περισσότερες λύσεις από τον πάγκο θα είχε σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα (61-58). Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει τις αδυναμίες της ΤΣΣΚΑ και μείωσαν σε 61-60 στο 28’ με καλάθι του Στρέλνιεκς. Αυτό το σκηνικό παρέμεινε και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου η οποία έληξε με 69-62 αφότου οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι σε άλλο ένα τρίποντο.

Τηρουμένων των αναλογιών ο θρύλος τα είχε καταφέρει πολύ καλά στην Μόσχα αφού δεν είχε αφήσει ποτέ την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει και έδειχνε ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Βέβαια αυτή η προσπάθεια δεν ξεκίνησε καλά με την ομάδα του Ιτούδη να πήρε προβάδισμα με 75-62 στο 32’. Το θέμα των Πειραιωτών όταν γνωρίζουν την ήττα είναι η διαφορά και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί και στο συγκεκριμένο παιχνίδι και για λόγους γοήτρου. Αν και ο Ολυμπιακός έδειξε σημεία ζωής και μείωσε στους 7 οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έβρισκαν συνεχώς εύκολους πόντους και αύξησαν και πάλι την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (81-68). Το καλό ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι δεν τα παρατούσαν και χάρις σε κάποιες καλές επιθέσεις μείωσαν και πάλι κάνοντας το 85-78. Τελικό σκορ στην Μόσχα το 89-81.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!